MENIU

Franţa vrea să producă 2 milioane de autovehicule electrice până în 2020

Foto: psipunk.com

Guvernul francez are ca obiectiv realizarea a 2 milioane de vehicule 100% electrice şi hibride până în 2020, iar statul va investi atât în crearea unei infrastructuri de încărcare a bateriilor, cât şi într-o uzină Renault de producere a acestora, a spus vineri ministrul Ecologiei, Jean-Louis Borloo.

"Obiectivul este de a face din Franţa (...) şi din industria energetică şi auto franceză lideri mondiali. Niciun actor nu-şi poate asuma singur riscul, dar dacă toţi şi-l asumă în acelaşi timp, lucrurile merg bine", a spus Borloo, la lansarea planului naţional destinat să încurajeze dezvoltarea acestui tip de maşini, potrivit AFP.

Statul francez, autorităţile şi marile companii vor comanda 100.000 de maşini electrice până în 2015. Franţa va investi în viitor şi în reţeaua de infrastructură de încărcare a acestor maşini. Astfel, până în 2015 vor fi create 1 milion de puncte de încărcare, care vor fi instalate la domiciliu sau la locul de muncă.

În plus, au fost prevăzute şi alte 75.000 de puncte de încărcare publice. Investiţia globală pentru infrastructurile publice a fost estimată la 1,5 miliarde euro, din care 900 milioane euro vor fi cofinanţate de stat.

De asemenea, statul va participa la crearea unei filiere de baterii, printr-o investiţie de 125 milioane euro realizată prin intermediul Fondului strategic de investiţii (FSI), în proiectul unei uzine de baterii a Renault. Investiţia totală pentru realizarea acestui proiect este de 625 milioane euro.

Mai multe articole despre:
Franţa auto baterii maşini electrice