MENIU

Franţa şi-a pierdut locul între capii de serie ai Cupei Mondiale

A fi sau a nu fi... cap de serie?

Vicecampionii mondiali nu sunt printre capii de serie la stabilirea grupelor CM din Africa de Sud. Află aici cine vor intra în urna favoritelor la tragerea la sorţi ce va avea loc vineri.

Încă o treaptă parcursă în drumul spre Cupa Mondială 2010: oficialii FIFA s-au întâlnit, miercuri, la Cape Town pentru a hotărî capii de serie înaintea tragerii la sorţi din data de 4 decembrie a grupelor primului Campionat Mondial de fotbal desfăşurat pe pamânt african.

Discuţiile s-au desfaşurat pe un veritabil butoi de pulbere: un comunicat de presă publicat pe site-ul FIFA pe 20 noiembrie anunţă faptul că se va lua în calcul, în stabilirea listei capilor de serie, clasamentul FIFA/Coca-Cola ediţia octombrie 2009. Mai simplu spus, FIFA ar fi putut alege să ofere un avantaj discret echipelor din zona Europeană, unde barajul pentru ultimele locuri la Mondial a fost mult mai strâns şi a implicat nume importante precum Franţa, Portugalia sau Rusia.

Modalitatea exactă în care vor fi aleşi capii de serie nu a fost, însă, facută publică. În cazul în care oficialii FIFA ar fi hotărât să ia în calcul atât poziţia în clasament cât şi performanţele la ultimele două turnee finale, Franţa s-ar fi văzut nevoită să cedeze ultimul loc în urna capilor de serie în favoarea Olandei, ceea ce s-a şi întâmplat.

Pe lista FIFA a capilor de serie pentru tragerea la sorţi de vineri se află Africa de Sud, Italia, Argentina, Brazilia, Anglia, Germania, Olanda şi Spania, iar urnele arată astfel:

Urna 1: Africa de Sud, Argentina, Brazilia, Anglia, Germania, Italia, Olanda, Spania

Urna 2: Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Honduras, Mexic, USA, Noua Zeelandă

Urna 3: Algeria, Camerun, Ghana, Coasta de Fildeş, Nigeria, Chile, Paraguay, Uruguay
Urna 4: Danemarca, Franţa, Grecia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Elveţia

 

Mai multe articole despre:
FIFA Franţa Campionatul Mondial 2010