MENIU

Fotbalişti de la FC Argeş sechestraţi de Fisc

Iulian Tameş şi alţi trei jucători au ajuns sub sechestrul Fiscului

După scandalul de corupţie în urma căruia a ajuns în Liga a II-a, FC Argeş are acum probleme cu Fiscul, patru jucători fiind puşi sub sechestru, din cauza datoriilor către bugetul de stat.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş a pus sechestru asigurator pe patru fotbalişti de la FC Argeş, din cauza depistării unor nereguli la achitarea impozitelor. Aceeaşi măsură a fost luată şi la Internaţional Curtea de Argeş, din Liga I, dar şi la Dacia Mioveni.

Cei patru jucători de la FC Argeş puşi sub sechestru sunt Iulian Tameş, Zoran Miloşevic, Mircea Stan şi Ionuţ Cazan. Decizia a fost luată după ce, în urma unui control financiar s-a stabilit că gruparea ajunsă în Liga a II-a în urma unui scandal de corupţie nu a achitat integral suma aferentă impozitului pe salariile jucătorilor. Astfel, în urma controlului a rezultat că FC Argeş este dator la Fisc cu 10.165.320 lei.

Aflaţi sub incidenţa sechestrului asigurator, cei patru jucători pot fi vânduţi de FC Argeş doar cu acordul DGFP.

Fiul patronului grupării fanion a judeţului Argeş, Andrei Penescu, intenţionează să direcţioneze datoria către FC Steaua, club care mai are de achitat o tranşă din suma pentru transferul mijlocaşului Cristi Tănase.

\"Dacă poţi să demonstrezi că ai bani de încasat de la cineva, atunci suma trebuie luată din acel loc, nu de la  tine. Steaua trebuie să ne mai dea bani pentru transferul lui Cristi Tănase, înţeleg că e criză şi la ei, însă trebuie să luăm această măsură, vom direcţiona datoria spre ei. Mi s-a întâmplat şi mie cu un partener de afaceri care a demonstrat că am să-i dau bani, iar persoana care îi cerea lui o sumă de bani mi i-a solicitat mie pe urmăNu cred că se va ajunge ca jucătorii noştri să fie scoşi la licitaţie de către Fisc\", a spus Andrei Penescu, la sportro.

O situaţie similară se înregistrează şi la gruparea de Liga I Internaţional Curtea de Argeş, care este datoare la bugetul statului cu 1.550.000 de lei, şi unde au fost puşi sub sechestru asigurator şase jucători: Vlad Chiricheş, Pârjol, George Neagu, Răduţ şi Alexandru Ciucur.

O altă grupare argeşeană, Dacia Mioveni, are o datorie către Fisc de 4.612.000 lei şi nu va putea vinde fără acordul DGFP doi jucători, Maoumi şi Yartey.