MENIU

Fotbal îngheţat în Europa. Zăpada a amânat revenirea lui Mutu

Mai multe meciuri din Europa au fost amânate din cauza zăpezii

Frigul şi ninsorile abundente au afectat fotbalul din mai multe ţări europene, unde mai multe meciuri au fost amânate. O partidă din Ligue 1 şi patru din Serie A, între care şi Fiorentina - Milan, care ar fi putut marca revenirea lui Adrian Mutu, au fost anulate.

În Spania şi Italia terenurile de fotbal ar putea fi folosite foarte bine pentru schi şi mai multe meciuri ar putea fi amânate.

În Italia, la Florenţa, a nins neîntrerupt de vineri până sâmbătă, iar meciul Fiorentina - AC Milan, care putea marca revenirea lui Adrian Mutu pe teren, după o accidentare, a fost amânat din cauză că suprafaţa de joc de pe Artemio Franchi a devenit impracticabilă.  Meciul Bologna - Atalanta a fost reprogramat iniţial pentru duminică, la ora 14.00, dar în urma unui control la stadion s-a constatat că terenul este impracticabil. Nici în cazul jocului de la Florenţa nu s-a decis când va fi reprogramat. De asemenea, 4 jocuri din Serie B şi 24 de partide din Serie D au fost anulate din cauza condiţiilor meteorologice.

Liga Profesionistă Italiană a decis, duminică dimineaţă, să amâne partidele Genoa - Bari şi Udinese - Cagliari, din etapa a XVII-a din Serie A, din cauza vremii nefavorabile, informează cotidianul Corriere dello Sport.

Şi în Spania zăpada creează mari probleme. Situaţia cea mai gravă este la Valladolid, dar şi la Pamplona, unde jucătorii de la Osasuna nu s-au mai putut antrena decât în sală, din cauza frigului pătrunzător. Conducătorii fotbalului spaniol se gândesc chiar la posibilitatea de a amâna ultimele patru etape ale turului.

În Anglia, Olanda, Belgia şi Franţa au fost amânate mai multe jocuri de fotbal, în special din ligile inferioare.

În Franţa, partida Boulogne - Sochaux, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă seară, în etapa a 18-a din Ligue 1, a fost amânată din cauza ninsorii abundente.

Zăpada le-a creat probleme şi jucătorilor de la Lorient, care nu au putut pleca spre Bordeaux, pentru meciul cu Girondins, din cauză că aeroportul de pe care trebuiau să plece a fost închis. Varianta de rezervă a fost deplasarea cu autocarul până la Nantes, de unde au plecat apoi cu un alt avion. Sub semnul întrebării a stat şi disputarea partidei Auxerre - Toulouse.

Vineri, au fost deja anulate două partide din Ligue 2, Tours - Istres şi Angers - FC Metz.

În Anglia, jocul Hereford - Lincoln, din liga a treia, nu s-a putut disputa. La fel s-a întâmplat şi în cazul \"clasicului\" Cambridge United - Oxford United, din eşalonul cinci, care a fost amânat deoarece pe teren stratul de zăpadă era de 15 centimetri.

În Belgia, partida Mechelen - Germinal Beerschot, din prima ligă, nu s-a putut disputa din cauza zăpezii, iar jocul Lierse - Contende, din eşalonul secund, a avut aceeaşi soartă. În Olanda, cinci dintre cele nouă partide care ar fi trebuit să se dispute vineri, în liga a doua, au fost amânate.

Meciurile care erau programate, duminică, în etapa a XIX-a a campionatului Belgiei şi în runda a XVIII-a din Olanda au fost amânate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.