MENIU

Fostul şef al ORPC Iaşi a depus plângere penală împotriva preşedintelui ANPC

Foto: NewsIn

Fostul şef al Oficiului Regional pentru Protecţia Consumatorului Iaşi, Valerian Sălăvăstru, a depus, joi, plângere penală împotriva preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, pe care îl acuză că nu respectă o hotărâre judecătorească de repunere a sa în funcţie.

Plângerea depusă de Sălăvăstru este cea de-a doua din ultimele şapte zile, prima de acest fel fiind înaintată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în data de 25 iunie. În prima plângere, Sălăvăstru îl acuză pe preşedintele ANPC, Bogdan Pandelică, de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Cea de-a doua plângere a fost, de asemenea, depusă la Parchetul instanţei ieşene.
"Aşa cum am scris şi în plângere, statul este acum prejudiciat pentru că doi oameni sunt plătiţi pentru aceeaşi funcţie publică. În timp ce unul îşi exercită funcţia (Radu Negrescu, şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Iaşi, n.red.), eu nu-mi pot prelua atribuţiile pe fondul refuzului de a executa hotărârea judecătorească de repunere în funcţie", a declarat joi Valerian Sălăvăstru.

Acesta a adăugat că a depus, luni, la Protecţia Consumatorului, o cerere de reintegrare în muncă, solicitare la care, susţine liberalul, nu a primit niciun răspuns. "Nu există un termen de răspuns, decizia judecătorilor trebuie executată imediat", a completat Sălăvăstru.

Sălăvăstru a fost numit şef al ORPC Iaşi în septembrie 2007 şi a fost demis prin ordin al preşedintelui ANPC în martie 2009.
Magistraţii ieşeni au decis, la sfârşitul săptămânii trecute, suspendarea ordinului emis de preşedintele ANPC până la judecarea pe fond a acţiunii în anularea ordinului.