MENIU

Fostul şef al OPC Argeş, implicat în dosarul corupţiei din fotbal, va fi pus în libertate

Foto: bitpress.ro

Curtea de Apel Piteşti a admis, astăzi, recursul declarat de fostul şef al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Argeş, Cristian Libertatu, şi l-a pus în libertate provizorie sub control judiciar, dar a respins ca nefondat recursul declarat de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu.

Curtea de Apel Piteşti a judecat, astăzi, recursurile la cererile de eliberare sub control judiciar pentru trei dintre cei patru inculpaţi din lotul Penescu, aflaţi în stare de arest preventiv la Penitenciarul Colibaşi. Avocaţii finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, Cristian Libertatu şi Liviu Făcăleaţă au depus recurs la decizia de marţi, 28 iulie, a Tribunalului Argeş, care a respins ca nefondate cererile de eliberare provizorie sub control judiciar a celor trei inculpaţi.

După aproape cinci ore de deliberări, magistraţii Curţii de Apel au decis să-l pună de îndată în libertate pe Cristian Libertatu.

"Admite recursul declarat de inculpatul Libertatu Dan Cristian, deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi, împotriva încheierii din 28 iulie 2009, pronunţată de Tribunalul Argeş. Casează în parte încheierea atacată, numai cu privire la inculpatul Libertatu Dan Cristian, în sensul că, pe fond, admite cererea de liberare provizorie sub control judiciar şi dispune punerea sa de îndată în libertate dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză", se arată în încheierea de şedinţă.

Instanţa a impus anumite restricţii pe perioada eliberării provizorii care trebuie respectate întocmai.

Cristian Libertatu nu are voie să depăşească limita teritorială a judeţului Argeş decât în condiţiile stabilite de instanţă, să se prezinte la instanţa de judecată sau alt organ judiciar ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat, respectiv, Poliţia municipiului Piteşti, conform programului de supraveghere, întocmit de acest organ, sau ori de câte ori este chemat, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Totodată, fostul şef al OPC Argeş nu are voie să se aproprie de persoanele împreună cu care este bănuit de comiterea unor fapte de natură penală, martori, experţi şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Încălcarea acestor obligaţii atrage după sine o nouă măsură de arestare preventivă.

Cristian Libertatu va fi pus în libertate în cursul acestei seri, imediat după ce la Penitenciarul Colibaşi vor sosi hârtiile de la Instanţă.

Cristian Dan Libertatu, aflat în stare de arest preventiv, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de luare de mită.