MENIU

Fostul şef al Gărzii Finaciare Argeş şi câţiva comisari, audiaţi la DNA Piteşti

Foto: viitor.3x.ro

Fostul şef al Gărzii Financiare Argeş Aurel Stoian şi câţiva comisari, foşti subalterni de-ai săi, au fost chemaţi, miercuri, la audieri, de către procurorii DNA Piteşti.

Comisarii citaţi pentru audieri miercuri dimineaţa nu sunt inculpaţi în nici un dosar şi au calitatea de martori.

Fostul şef al Gărzii Finaciare Argeş, Aurel Stoian, a fost audiat ultima dată pe data de 2 octombrie, când a refuzat să facă vreo declaraţie.

Aurel Stoian a fost revocat din funcţie de conducerea ANAF după ce a fost arestat preventiv, în data de 22 septembrie, pentru luare de mită. Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri Cornel Penescu îi achita lunar lui Stoian o sumă de bani pentru a protejarea interesele firmei PIC SA.

Procurorii DNA Piteşti au dispus pe 22 septembrie reţinerea şefului Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, căruia finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, îi achita lunar o sumă de bani pentru a protejarea interesele firmei PIC SA, potrivit anchetatorilor. În aceeaşi zi, Tribunalul Argeş a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Aurel Stoian şi pe numele lui Gheorghiţă Pieca, administrator la firme aparţinând lui Penescu.

Mai multe articole despre:
mită comisar Piteşti garda financiară Aurel Stoian