MENIU

Fostul ministru de Finanţe susţine că nu au avut loc majorări de preţ

Foto: NewsIn

După ce săptămâna trecută, vicepreşedintele Comisiei de Abuzuri din Camera Deputaţilor a declarat că modul de calcul al facturilor pentru gaze a umflat preţul plătit de consumatorii casnici cu 25 la sută, dicuţiile au continuat aseară la Realitatea te Priveşte. Preşedintele unei societăţi de brokeraj susţine că a desluşit misterul facturilor umflate. Fostul ministru de Finanţe, Varujan Vosganian neagă însă că ar fi avut loc majorări de preţ.

Invitat aseară în emisiune, preşedintele unei societăţi de brokeraj, Cristian Sima a explicat că facturile au fost umflate pentru că societăţile din energie înregistrează pierderi foarte mari.

"Exisă anumite societăţi din energie cu capitale de stat. Nuclear Elecrica, Transgaz, Distrugaz au făcut împrumuturi extraordinar de mari. Împrumuturile le-au făcut când leul euro era 3,20. Vă dau un exemplu Nuclear Electrica care atunci când leul era deja 3,20 avea deja pierderi enorme, se împrumutaseră de 800 mil euro", a declarat Cristian Sima, preşedinte societate de brokeraj.

Fostul ministru de Finanţe, Varujan Vosganian susţine însă că preţul la gaze nu a crescut în ultima jumătate de an.

O comisie parlamentară va verifica modul în care sunt calculate facturile şi preţul gazelor naturale.
Mai multe articole despre:
energie gaze preţ facturi majorare