MENIU

Fostul director general al Romtelcom Timişoara primeşte un ajutor de şomaj de circa 7.000 de lei

Foto: RTV

Sunt şomeri, dar îi invidiază mulţi dintre cei care au un loc de muncă. Vorbim despre şomerii care primesc cele mai mari indemnizaţii din România. Cea mai mare indemnizaţie de şomaj, de aproximativ 7.000 de lei ajunge în buzunarul fostului director general al Romtelcom Timişoara.

Pe locul doi se află un şomer din judeţul Constanţa care primeşte peste 5.300 de lei lunar. A lucrat aproape 30 de ani, mai întâi la o firmă de comunicaţii, iar apoi în domeniul turistic. A fost concediat din funcţia de director al unui lanţ hotelier şi avea un salariu în jur de 40.000 de lei.

Locul trei este luat tot de judeţul Timiş, un manager de la o firmă de echipamente sportive. Bărbatul a avut un venit de 470.00 de lei, în ultimul an de activitate. După ce a ieşit în şomaj a primit un ajutor de peste 5.100 de lei. Următoarele patru locuri sunt ocupate de bucureşteni din sectoarele 2 şi 3, care primesc o indemnizaţie de şomaj cuprinsă între 4.000- 5.000 de lei. Trei au lucrat în străinătate, iar indemnizaţia este plătită de ţara în care au muncit. Cel de-al patrulea a lucrat într-o multinaţională.

Printe cei mai bogaţi şomeri este şi un fost angajat al Serviciului de Transmisiuni Speciale, din Arad, care primeşte acum o indemnizaţie de 3.800 de lei. Indemnizaţia de şomaj reprezintă 75% din salariul minim pe economie, la care se adaugă un procent din venitul obţinut în ultimul an, în funcţie de vechimea la locul de muncă. Indemnizaţia medie în România este de 518 lei, iar cea mai mică de 450 de lei.

Mai multe articole despre:
salariu şomaj indemnizaţie