MENIU

Foştii miniştri ai Apărării susţin că este imposibil ca serviciul de informaţii al armatei să nu fi ştiut de activitatea lui Mircea Băsescu

Foştii miniştri ai Apărării, Gheorghe Tinca şi Teodor Meleşcanu, susţin că este imposibil ca serviciul de informaţii al armatei Române să nu fi avut cunoştinţă despre activitatea societăţii DesintCo.
Foto: http://roxanaiordache.files.wordpress.com/2009/04/mircea-basescu-ziua.jpg

Foştii miniştri ai Apărării, Gheorghe Tinca şi Teodor Meleşcanu, susţin că este imposibil ca serviciul de informaţii al armatei Române să nu fi avut cunoştinţă despre activitatea societăţii DesintCo.

Invitat în emisiunea Realitatea te priveşte, consilierul prezidenţial pentru Apărare, Iulian Fota, a încercat să demonstreze că preşedintele nu are legături cu afacerile fratelui său.

"Serviciul de informaţii al armatei cum de nu ştia aceste lucruri? Pentru că ei monitorizează aproape tot. Şi ministrul Apărăriii trebuie să îl protejeze pe preşedinte şi atunci este imposibil ca acest serviciu să nu fi ştiut", a declarat Gheorghe Tinca, în cadrul emisiunii Realitatea te Priveşte.

"Serviciul de informaţii al armatei ne informează în timp real - ministru, prim-ministru- preşedinte asupra oricăror lucruri care pot avea incidenţă. Nu este un nume care să treacă neobservat. Hiadeţi să fim cinstiţi. Numele preşedintelui ţării, chiar dacă nu este fratele şi mai este cineva cu acelaşi nume imediat aprinde", a afirmat Teodor Meleşcanu.

Fostul ministru al apărării, Theodor Atanasiu, consideră că existenţa unor astfel de firme arată că România este în continuare o ţară de mâna a treia.

"Aceste firme care fac afaceri cu echipamente militare nu sunt afaceri obişnuite. Îţi trebuie o intrare, trebuie să discuţi cu cineva, dacă o să mergi în ţări din lumea a treia cum e Africa o să observi că au intermediari, nişte firme de consultanţă. România e o ţară de mâna a treia", a spus Theodor Atanasiu, în cadrul aceleiaşi emisiuni.

Tot în emisiunea Realitatea te Priveşte, consilierul prezidenţial pentru Apărare, Iulian Fota, a încercat să arate că preşedintele nu are nicio legătură cu afacerile fratelui său.

"E inadmisibil ca fratele preşedintelui să se asocieze într-o firmă cu oameni care fac afaceri cu statul român", a afirmat Iulian Fota.