MENIU

Fost procuror din Caraş-Severin, condamnat la închisoare pentru luare de mită

FOTO: gandul.info

Vasile Viorel, procuror - şef Secţie Urmărire Penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Caraş - Severin, a fost condamnat de Curtea de Apel Constanţa la zece luni de închisoare pentru luare de mită.

La data de 13 noiembrie 2008, procurorul ar fi pretins de la un alt denunţător mai multe produse alimentare, bunuri pe care le-a primit în data de 24 noiembrie 2008, anterior momentului prinderii în flagrant. În schimb, inculpatul a dispus o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, potrivit comunicatului DNA. La data de 24 noiembrie 2008, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţia de procuror a lui Viorel Vasile, iar a doua zi Curtea de Apel Timişoara a dispus arestarea sa preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în data de 21 noiembrie 2008,Viorel Vasile, a pretins de la un denunţător suma de 1.200 lei pentru a dispune o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice. La data de 24 noiembrie 2008, susţin procurorii,Viorel Vasile, a fost prins în flagrant delict, în biroul său, în timp ce primea de la denunţător suma de 800 lei.

Mai multe articole despre:
mită procuror Caraş-Severin