MENIU

Formula 1: Nico Rosberg va concura pentru Mercedes din sezonul viitor

<descriere>

Germanul Nico Rosberg, în vârstă de 24 de ani, care a plecat în luna octombrie de la Williams, va fi pilotul noii echipe Mercedes Grand Prix din sezonul 2010, informează ediţia online a BBC.

\"Sunt foarte fericit că voi face parte din echipa Mercedes. Sunt mai motivat ca niciodată şi de-abia aştept prima mea cursă din 14 martie\", a spus Rosberg.

Şeful echipei, Ross Brawn, a declarat că este sigur că experienţa lui Nico Rosberg va conta foarte mult în obţinerea unor rezultate bune.
\"Am avut plăcerea să lucrez şi cu tatăl său, Keke, şi sunt încântat să văd că Nico îi calcă pe urme\", a spus Brawn.

Rosberg a concurat pentru Williams în ultimele patru sezoane. El a disputat 70 de curse în carieră, dar nu a câştigat niciun Mare Premiu de Formula 1, iar sezonul trecut a terminat pe locul 7.

Brawn, echipă care s-a înfiinţat după retragerea Honda, a câştigat în 2009 titlurile la piloţi şi constructori, iar de curând a fost cumpărată de Mercedes. Campionul mondial Jenson Button va concura de anul viitor pentru McLaren, în timp ce brazilianul Rubens Barrichello a luat locul lui Rosberg la Williams.

Mercedes nu a anunţat încă numele celui de-al doilea pilot, dar acesta ar putea fi campionul din 2007, finlandezul Kimi Raikkonen, deşi acesta a spus că vrea să ia un an de pauză.

Mai multe articole despre:
Formula 1 Nico Rosberg