MENIU

Formula 1: Massa e mulţumit de menţinerea sistemului bazat pe puncte la desemnarea campionului

Foto: chikki.wordpress.com

Pilotul echipei Ferrari, Felipe Massa, s-a declarat mulţumit că în acest sezon titlul de campion se va decide în continuare pe baza punctelor adunate, deşi anul trecut s-ar fi impus în Marele Circ dacă regula celor mai multe curse câştigate ar fi fost în vigoare.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat săptămâna trecută că pilotul care va câştiga cele mai multe curse va fi desemnat campion din acest an, dar decizia a fost amânată până sezonul viitor, din cauza nemulţumirilor exprimate de Asociaţia Echipelor din Formula 1 (FOTA). Aceasta a propus ca pilotul care termină pe primul loc o cursă să primească 12 puncte, nu 10, dar sistemul vechi de punctaj se va aplica în continuare.

"Regula care prevedea ca titlul mondial să fie oferit pilotului care câştigă cele mai multe curse nu era corectă. Poate că un pilot termină de mai multe ori pe primul loc, dar poate să fie foarte inconstant, să nu câştige alte puncte. În acest caz, cred că nu ar merita titlul", a afirmat pilotul brazilian Felipe Massa.

El a pierdut titlul sezonul trecut pentru că a avut cu un punct mai puţin decât britanicul Lewis Hamilton de la McLaren, deşi câştigase şase curse, faţă de cele cinci ale campionului mondial.

"Nu mă interesează că puteam să câştig titlul anul trecut, cu acest sistem. Mă interesează ce este corect pentru acest sport. Cred că cea mai bună idee este cea prezentată de echipe, unde câştigătorul să primească mult mai multe puncte decât ocupantul locului secund. Dacă FIA nu este de acord, cred că cel mai bine ar fi să rămânem la sistemul de punctaj de anul trecut", a mai spus Massa.

Pilotul lui Ferrari a adăugat că este foarte relaxat înaintea cursei de duminică din Australia, din prima etapă a sezonului. "Sunt foarte optimist, dar şi precaut, deoarece timpii din teste nu se repetă mereu în cursă. Este prima etapă, va fi mai greu, dar abia aştept. Cursa o să înceapă la ora locală 17:00 şi sper să nu se termine pe întuneric", a mai afirmat pilotul.
Mai multe articole despre:
Formula 1 Felipe Massa Ferrari FIA