MENIU

Formula 1: Hamilton a urcat pe locul 3 în MP al Australiei după penalizarea lui Trulli

Foto: formula1.com

Pilotul britanic Lewis Hamilton a urcat de pe locul 4 pe 3 în clasamentul Marelui Premiu al Australiei, disputat duminică la Melbourne, după ce italianul Jarno Trulli a fost penalizat că a depăşit un adversar în timp ce pe circuit se afla safety car.

Hamilton (McLaren) a terminat iniţial cursa pe locul 4, la aproape 3 secunde în spatele câştigătorului Jenson Button (Brawn GP). Stewarzii circuitului au decis că Trulli (Toyota) l-a depăşit pe Lewis Hamilton în timp ce safety car-ul se afla pe circuit, iar pilotul a fost penalizat cu 25 de secunde. În urma acestei hotărâri, Trulli nu a mai acumulat niciun punct. Astfel, pe locul 8 a urcat pilotul Sebastien Bourdais (Toro Rosso).

O altă penalizare a primit-o echipa Red Bull, aceasta fiind amendată cu 50.000 de dolari. De asemenea, unul dintre piloţii acesteia, Sebastian Vettel, a fost retrogradat cu 10 locuri pe grila de start în următorul Mare Premiu, după ce a provocat o coliziune în timp ce lupta pentru ocuparea poziţiei secunde în cursă.

Germanul a fost acuzat că l-a forţat pe Robert Kubica (BMW Sauber) să iasă în afara circuitului, cu numai trei tururi înainte de finalul cursei. Vettel a încercat să continue pe circuit, deşi roata din stanga faţă era ruptă, iar Red Bull a primit amenda pentru că i-a cerut pilotului să nu se oprească.

Clasamentul în Marele Premiu al Australiei: 1. Jenson Button (Brawn GP), 2. Rubens Barrichello (Brawn GP), 3. Lewis Hamilton (McLaren), 4. Timo Glock (Toyota), 5. Fernando Alonso (Renault), 6. Nico Rosberg (Williams), 7. Sebastien Buemi (Toro Rosso), 8. Sebastien Bourdais (Toro Rosso).

Clasament constructori: 1. Brawn GP 18p, 2. McLaren 6p, 3. Toyota 5p, 4. Renault 4p, 5. Williams 3p, 6. Toro Rosso 3p.