MENIU

Formula 1 - Briatore va da în judecată FIA, care l-a suspendat pe viaţă din competiţie

Foto: Daily Mail

Fostul director al echipei Renault, Flavio Briatore, va ataca în justiţie Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), deoarece vrea să obţină anularea deciziei prin care a fost suspendat pe viaţă, potrivit "Le Journal du dimanche", citat de AFP.

Briatore a primit sancţiunea după ce i-a cerut pilotului Nelson Piquet Jr. să provoace deliberat un accident în timpul Marelui Premiu de Formula 1 disputat în 2008 în Singapore.

Fostul oficial al Renault se va adresa luni unui tribunal din Paris, unde va cere anularea deciziei luate de FIA la 21 septembrie şi va solicita daune de cel puţin 500.000 de euro.

Avocaţii acestuia spun că sancţiunea primită, în care nu este prevăzută o durată precisă, este contrară legilor europene şi jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului. De asemenea, lui Briatore nu i s-au transmis motivele pentru care a fost judecat şi nici acuzaţiile care i se aduc.

Reprezentanţii lui susţin că el nu a beneficiat de o judecată imparţială din partea preşedintelui FIA, Max Mosley, după ce Briatore a dorit înlăturarea acestuia.

Flavio Briatore a fost suspendat pe viaţă de către Consiliul FIA, în timp ce fostul inginer şef al Renault, Pat Symonds, a primit o suspendare de cinci ani, ambii fiind implicaţi în scandalul "Crashgate". Brazilianul Nelson Piquet Jr. a provocat voluntar un accident în timpul MP al statului Singapore, în 2008, la cererea celor doi, pentru a facilita victoria colegului său, Fernando Alonso.

Renault riscă excluderea definitivă din competiţie în cazul în care comite nereguli în următorii doi ani.
Mai multe articole despre:
Formula 1 Renault FIA Flavio Briatore