MENIU

Ford reduce şi numărul autoturismelor produse la Craiova, în ciuda ajutorului primit de la stat

Foto: gandul.info

Ford Europa a anunţat că din cauza declinului pieţei auto a decis să reducă numărul de unităţi produse în Germania şi Spania, dar şi numărul celor de la uzina din Craiova, reafirmându-şi angajamentul de producţie la fabrica din România.

"Diminuarea capacităţii, reducerea costurilor şi asigurarea planurilor noastre viitoare de producţie sunt acţiuni esenţiale pentru Ford Europa pentru a susţine o afacere viabilă în viitor," a spus preşedintele şi directorul general al Ford Europa, John Fleming.

"Am luat deja o serie de măsuri, dar cum piaţa continuă să scadă substanţial, vom lua acum măsuri suplimentare necesare", a completat acesta. Potrivit Ford Europa, acţiunile anunţate au impact în primul rând asupra fabricilor de producţie Ford din Germania şi Spania, precum şi asupra noii uzine de la Craiova.

În data de 10 martie 2008, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat OUG prin care statul român acordă un ajutor de stat pentru uzina americană Ford, în valoare de 143 de milioane euro, în perioada 2008-2012, ce are ca obiectiv dezvoltarea regională, Camera Deputaţilor fiind cameră decizională.

Ford a achiziţionat fabrica de la Craiova în martie 2008 şi prin contractul de privatizare s-a angajat să investească în România 675 de milioane de euro până la sfârşitul anului 2012 şi să crească numărul locurilor de muncă.

Mai multe articole despre:
fabrică Craiova producţie Ford reducere autoturisme