MENIU

Ford a strâns 1,4 miliarde dolari din vânzarea de acţiuni

Foto: tmctv.ro

Ford Motor Co a anunţat că a strâns 1,4 miliarde dolari din vânzarea a 300 de milioane de acţiuni, pentru 4,75 dolari/acţiune, măsură catalogată de directorul executiv al companiei drept un pas important spre profitabilitate.

Ford a anunţat că suma strânsă va fi utilizată în scopuri generale, inclusiv pentru finanţarea unui fond condus de sindicat pentru plata asigurărilor de sănătate ale angajaţilor pensionaţi.

Vânzarea de acţiuni "este un nou pas esenţial al planului nostru de transformare a companiei într-o întreprindere viabilă, care urmează să redevină profitabilă", a declarat directorul executiv al Ford, Alan Mulally printr-un comunicat.

Ford este singurul constructor american care nu a cerut ajutor guvernamental. Grupul auto vrea să strângă capital pentru finanţarea asociaţiei Voluntary Employee Beneficiary Association (VEBA), un fond condus de sindicat pentru cheltuielile de sănătate ale pensionarilor.

Ford, care a afişat pierderi nete de 1,43 miliarde dolari în primul trimestru, a anunţat că are îndeajuns capital pentru finanţarea operaţiunilor în timpul crizei economice, fără a avea nevoie de împrumuturi guvernamentale.

Mai multe articole despre:
fonduri acţiuni Ford