MENIU

Fonduri de la ministerul lui Bazac pentru fundaţia Mihaelei Geoană

Foto: cotidianul.ro

Fundaţia „Renaşterea", patronată de Mihaela Geoană, soţia preşedintelui PSD Micea Geoană, gestionează o parte dintre fondurile dirijate de ministerul condus de Ion Bazac, un apropiat al familiei, destinate prevenirii cancerului de col uterin la fetiţe, informează Inpolitics.

Anul trecut, Fundaţia "Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură", condusă de Mihaela Geoană, soţia liderului PSD, a fost recunoscută, prin hotărâre aprobată de Guvern, ca fiind de utilitate publică, statut care conferă, printre altele, drept preferenţial la bunuri proprietate publică şi fonduri bugetare.

Efectele nu s-au lăsat aşteptate, mai ales după ce ministerul Sănătăţii a fost încredinţat de Geoană unuia dintre oamenii săi de casă, Ion Bazac. În mandatul acestuia, s-a decis ca fondurile alocate vaccinării preventive contra cancerului de col uterin să fie utilizate pentru alte acţiuni de prevenire, mai ales din cauza reticenţei unor părinţi faţă de vaccinul respectiv.

Acum câteva luni, Ion Bazac a decis personal stoparea, pentru cel puţin un an de zile, a vaccinarii împotriva HPV şi a decis, totodată, ca fondurile rămase necheltuite din cele 23 de milioane de euro alocate programului să fie dirijate către o amplă campanie naţională de informare cu privire la vaccinarea anti-HPV. Vârf de lance al campaniei respective a fost desemnată chiar fundaţia Mihaelei Geoană, iar aceasta primit spre administrare fondurile guvernamentale, despre care Bazac afirmă că nu provin de la buget, ci de la companiile care produc vaccinuri anti-cancer. Citeşte mai mult ....