MENIU

FMI şi Adrian Năstase nasc disensiuni între PDL şi PSD

Foto: RTV

La două luni de când PSD şi PD-L s-au unit pentru a guverna România, parteneriatul este măcinat de o serie de probleme. Cele două partide nu reuşesc să cadă de acord în privinţa a cel puţin patru chestiuni, printre care un acord cu FMI şi votul în cazul „Năstase“.

După ce au trecut fără nici un fel de problemă prin Parlament bugetul de stat, vine un alt hop pentru coaliţia de guvernământ. În zilele următoare, deputaţii trebuie să voteze, în plen, cererea de începere a urmăririi penale împotriva liderului PSD Adrian Năstase. PD-L vrea să-l trimită pe fostul premier în instanţă. PSD a decis, însă, să nu facă nici un fel de recomandare asupra votului.

Social-democraţii şi democrat-liberalii au probleme şi când vine vorba de numirea Maiei Teodoroiu în funcţia de secretar de stat la Justiţie. PD-L se prevalează de protocolul coaliţiei şi de prevederea conform căreia la Justiţie nu pot fi numite persoane politice. Mircea Geoană nu este, însă, dispus să facă o altă propunere.

Coaliţia trebuie să decidă şi menţinerea în fruntea complexului energetic Turceni a lui Ionel Manţog, pe care PSD îl acuză de corupţie. Dar, potrivit presei, liderul PDL Gorj se bucură de susţinerea ministrului Adriean Videanu.

Liderii coaliţiei trebuie să tranşeze şi problema împrumutului de la FMI, mai exact dacă ţara noastră va lua bani de la Fond sau de la Comisia Europeană. Preşedintele Traian Băsescu a informat, deja, autorităţile de la Bruxelles, că ţara noastră doreşte contractarea unui împrumut. O decizie finală în această chestiune va fi luată în cel mult două săptămâni.

Mai multe articole despre:
parlament PSD Adrian Năstase FMI urmărire penală PD-L