MENIU

FMI ia în considerare o scădere a economiei României cu 4% şi un deficit bugetar de 3,5-4% din PIB

Foto: RTV
D. Costin: FMI insistă pe -4% creştere economică, în condiţiile în care economia nu va scăpa de criză

Fondul Monetar Internaţional (FMI) "insistă" pe o scădere a economiei cu 4%, în contextul unui deficit bugetar cuprins între 2 şi 6% din PIB, estimarea situându-se "cel mai probabil" între 3,5 şi 4% din PIB, a spus, luni, preşedintele BNS, Dumitru Costin, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii FMI.

"FMI insistă pe -4% creştere economică, în condiţiile în care economia nu va scăpa de criză, dar situaţia din prezent este fără precedent, iar soluţiile nu vor fi cele clasice", a declarat preşedintele Blocul Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin.

În estimarea de creştere economică, reprezentanţii Fondului au luat în calcul contextul internaţional, care a dus la scăderea puternică a exporturilor, şi infrastructura de proastă calitate, dar şi starea bună a sistemului bancar românesc, spre deosebire de alte ţări.

Preşedintele BNS a adăugat că, în ce priveşte condiţiile care vor fi impuse României , "nu vor fi măsurile tradiţionale cu care ne-am obişnuit deoarece contextul este cu totul altfel. Vor fi mai flexibili".

"Când i-am întrebat de politică monetară, reprezentanţii FMI au spus că vor să lase mai mult spaţiu de manevră Băncii Naţionale a României (BNR), dar şi guvernului. Politicile nu vor fi la fel de strânse ca în dăţile anterioare", a adăugat Dumitru Costin.
Mai multe articole despre:
BNS FMI PIB deficit bugetar