MENIU

Flutur: Guvernul nu demisionează, iar PD-L se bazează la moţiune pe voturi de la PSD şi UDMR

foto: NewsIN
Flutur: PD este optimist şi crede că voturile parlamentarilor nostri şi a celor responsabili din PNL si PSD, UDMR vor face ca această moţiune să nu treacă

Guvernul Boc II nu pleacă de la Palatul Victoria! Vicepreşedintele Gheorghe Flutur a declarat că nici premierul, nici membrii cabinetului nu îşi vor înainta demisia în cazul în care moţiunea de cenzură este declarată constituţională. Democrat-liberalii susţin că vor accepta decizia Curţii oricare ar fi ea.

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat luni că democrat-liberalii sunt optimişti că moţiunea va fi respinsă şi se bazează pe parlamentari "responsabili" ai PSD şi UDMR, negând totodată şi scenariul că Guvernul Boc va demisiona înainte de supunerea la vot a textului opoziţiei.

"Nu s-a luat în calcul. Guvernul Emil Boc este un Guvern responsabil, îşi asumă responsabilităţi şi merge până la capăt pentru că România trebuie guvernată, trebuie gestionată şi trebuie găsite soluţii pentru a trece cu bine omul de rând ce această perioadă", a spus el.

Liderul PD-L a mai spus că partidul său se bazează că împotriva moţiunii vor vota parlamentari responsabili de la PSD şi UDMR. "PD-L este optimist şi crede că, pe de o parte, voturile parlamentarilor noştri dar şi a parlamentarilor responsabili din celelalte partide, şi mă refer la PNL, PSD, UDMR, pentru a nu declanşa o criză, vor face ca această moţiune să nu treacă. Este o perioadă în care România are nevoie mai mult ca oricând de stabilitate, atât pentru a trece cu efecte benefice pentru populaţie criza, cât şi pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale. România este o ţară membră UE şi nu cred că acrobaţiile din ajunul alegerilor prezidenţiale ne sunt necesare acum şi trebuie să dăm dovadă de maturitate politică", a mai susţinut vicepreşedintele PD-L.

"PD-L este partidul care se supune acestor decizii. Totdeauna am făcut-o şi o vom face. Aşteptăm acest moment şi sigur că vă vom informa paşii pe care îi vom urma", a mai spus Flutur.