MENIU

Florin Prunea va fi suspendat din funcţia pe care o deţine în cadrul FRF

Fostul internaţional Florin Prunea va fi suspendat din funcţia de director al Departamentului de Relaţii Internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal, după ce a fost trimis în judecată pentru acte de corupţie, susţine preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Şeful Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat, astăzi, pentru NewsIn, că decizia procurorilor DNA în cazul lui Prunea va atrage după sine aplicarea hotărârii Comitetului Executiv al FRF, care a dispus suspendarea acestuia din funcţie în cazul în care fostul portar va fi trimis în judecată.

Florin Prunea a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, şi de alte 12 persoane, pentru acte de corupţie.

Dragomir consideră că trimiterea în judecată a celor 14 nu poate fi considerată, deocamdată, o pată pentru imaginea fotbalului românesc, deoarece ei nu au fost declaraţi vinovaţi. "Trimiterea lor în judecată nu reprezintă nicio pată pentru fotbalul românesc, pentru că încă nu s-a decis nimic, ei sunt nevinovaţi deocamdată", a spus Dragomir.

Procurorii din cadrul DNA Piteşti au dispus trimiterea în judecată a 14 inculpaţi din dosarul corupţiei în fotbal, declanşat la jumătatea lunii aprilie, dintre care patru persoane se află în stare de arest preventiv. Cei 14 trimişi în judecată sunt: Gheorghe Cornel Penescu, Liviu Ilie Făcăleaţă, Dan Cristian Libertatu, Gheorghe Constantin, Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Marcel Lică, Aurelian Bogaciu, Gheorghiţă Pieca, Cristian Mincă, Florian Prunea, Daniela Cîrstina, Lucian Dan Cristian, Caia Sorin Cristian.

Florin Prunea este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, după ce ar fi primit de la Cornel Penescu 12.000 dolari pentru a interveni pe lângă membrii mai multor comisii din cadrul FRF pentru ca patronul FC Argeş să scape de anumite sancţiuni.