MENIU

Florin Piersic: Doamna Olga Tudorache, vă dau premiul meu

Florin Piersic
Florin Piersic: Doamna Olga Tudorache, vă dau premiul meu

Florin Piersic a primit luni seară Trofeul \"Zece pentru România\" la categoria Actori.

\"Doamna Olga Tudorache, nu aţi fost nominalizată, dar eu vă dau premiul meu\", a spus Florin Piersic la decernarea trofeului \"Zece pentru România\".

Actorul a mai spus că dorea să îi cânte lui Gorbaciov luni seară, pentru a-l face să îşi amintească pentru totdeauna de România.

\"Nu ştiu alte limbi decât franceza, dar în liceu am fost mare la rusă... dacă venea Gorbaciov, eu îi spuneam aşa: mi-am făcut un monolog - ştiu ruseşte, am vrut să îi cânt ceva senzaţional.  În amintirea faptului că ar fi venit, era un cântec care se chema Şoferul. Dacă i-l cântam lui Gorbaciov, nu uita România câte zile avea\", a spus Piersic.

Florin Piersic a precizat că în lipsa lui Gorbaciov \"îi dăm şi lui o bucăţică din premiu\".

Actorul a mulţumit publicului care l-a votat pentru acest trofeu. \"El este ţinta noastră, este pulsul nostru, este oglinda noastră\", a subliniat Piersic.

Fiul său, actorul Florin Piersic Junior, a vorbit despre tatăl său ca despre singurul actor capabil să te facă să râzi şi să plângi  la distanţă de 5 secunde.

\"Am scris o poveste la un moment dat, despre  un om simplu, care pe oriunde trece, oamenii de lângă el, chiar dacă se bat, atunci încep să se îmbrăţişeze... acesta este Florin Piersic\", a povestit fiul său.