MENIU

Florin Cîțu, după ce ordonanța pe energie a fost AMÂNATĂ: „Plafoanele rămân la același nivel până în 2023”

Guvernul se tot sucește! Ordonanța prin care este plafonat prețul la energie nu va mai fi adoptată miercuri. Prin acest act normativ, prețurile la energie vor fi plafonate pentru un an de zile. Președintele PNL - Florin Cîțu a explicat că mai sunt unele modificări de făcut.

„Am agreat varianta pe care am exprimat-o. Premierul a spus că plafoanele rămân la acest nivel până în 2023. Acum, dacă mai sunt detalii...

Parlamentarii PNL au depus un amendament. Eu am văzut câteva măsuri care nu au fost discutate în coaliţie, spre exemplu extinderea facilităţilor din domeniul construcţiilor spre alte 3-4 sectoare. Şi mi se pare normal, pentru că atât timp cât facem ceva, trebuie să facem pentru toată economia. Cred că în acest context a fost depus amendamentul, dar eu am zis de ieri că vreau consens în coaliţie şi vom discuta măsura acolo.

Impactul bugetar în reducerea CAS este mai mic decât impactul pentru reducerea facturilor la energie. Datele exacte le va da Ministerul Finanţelor. Vom lua banii de unde îi luăm şi pe cei pentru reducerea facturilor la energie. Vorbim de o măsură în beneficiul românilor, pentru că banii aceştia vor rămâne în economie. Sunt vreo 20 de miliarde care rămân la buget”, a spus președintele PNL.

Mai multe articole despre:
florin citu facturi energie masuri