MENIU

Fiul poliţistului din Craiova care a împuşcat mortal o tânără a fost reţinut

Foto: okazii.ro

Tânărul din Craiova care a împuşcat mortal o tânără, fiu al unui poliţist din municipiu, a fost reţinut de procurori în urma raportului de expertiză balistică.

"În sarcina acestuia s-a reţinut comiterea infracţiunii de omor, după ce, în urma expertizei balistice, a rezultat faptul că arma nu prezenta defecţiuni şi nu avea cum să se descarce singură. A fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Magda Bădescu.

Pe 26 iunie, arma cu care a fost împuşcată Alexandra Iancu a fost predată specialiştilor de la Laboratorul Criminalistic din cadrul IPJ Dolj pentru efectuarea expertizei balistice.

Acuzat iniţial de vătămare corporală din culpă, Cristian Ionuţ Dinu a aflat pe 26 iunie dimineaţa că este acuzat de ucidere din culpă, după ce Alexandra Iancu a murit, în jurul orei 10.30, în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

La ieşirea de la audieri, agentul şef Nelu Dinu, tatăl lui Cristian, a declarat că regretă moartea Alexandrei Iancu. "A fost un accident tragic. Toată viaţa voi regreta că nu am pus mai bine arma. Voi încerca să fiu alături de familie. Nu a fost ceva intenţionat, a fost un accident", a declarat poliţistul Nelu Dinu. Agentul a intrat pe 26 iunie în concediu de odihnă, cu trei zile mai devreme decât solicitase în cererea depusă la conducerea IPJ Dolj.

Conform unui comunicat emis de biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, joi, 25 iunie, Cristian Ionuţ Dinu a împuşcat-o accidental pe Alexandra Iancu, cu arma de vânătoare a tatălui său. "Cristian Ionuţ Dinu, în vârstă de 20 ani, la solicitarea tatălui său, Nelu Dinu, s-a deplasat la locul unde acesta din urmă avea depozitată o armă de vânătoare pentru a i-o aduce. În timp ce efectua această operaţiune, s-a descărcat accidental arma, proiectilul lovind-o în zona parietal dreapta pe numita Iancu Ioana Alexandra, în vârstă de 19 ani, aflată în vizită în acel moment la familia Dinu", se arată în comunicatul Poliţiei.

Mai multe articole despre:
spital armă poliţist Craiova audieri expertiză