MENIU

Fiul poliţistului care a împuşcat în cap o doljeancă a fost arestat preventiv

Foto: okazii.ro

Magistraţii Tribunalului Dolj au decis, marţi după-amiază, ca fiul poliţistului craiovean Nelu Dinu, Cristian Ionuţ Dinu, în vârstă de 20 ani, să fie cercetat în stare de arest preventiv, după ce, pe 25 iunie, a împuşcat-o mortal în cap pe doljeanca Alexandra Iancu.

Tânăra, în vârstă de 19 ani, era colega de clasă a surorii lui Cristian Ionuţ Dinu şi stătea la familia agentului şef de poliţie Nelu Dinu pentru a-şi susţine probele examenului de bacalaureat.

"Procurorul de caz a solicitat instanţei emiterea unui mandat de arestare preventivă pe 29 zile pentru comiterea infracţiunii de omor. În urma probelor şi a raportului de expertiză balistică s-a stabilit că arma nu putea să se descarce accidental, deoarece nu avea nici o defecţiune. Ştim că s-a aprobat solicitarea colegului nostru şi aşteptăm să vedem dacă apărătorii au înaintat recurs", a precizat Magda Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

După pronunţarea deciziei instanţei, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj, Laura Udrea, a emis un comunicat de presă în care se arată că "la data de 30.06.2009, Tribunalul Dolj a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, faţă de inculpatul Dinu Ionuţ Cristian, cercetat pentru infracţiuni de efectuare fără drept a operaţiunilor cu arme şi muniţii şi omor, fiind emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 zile". Mandatul emis pe numele fiului agentului Nelu Dinu va expira pe 29 iulie.