MENIU

Fiul deputatului Dan Bordeianu a fost transferat la un liceu mai bun deşi nu avea acest drept

Foto: Realitatea TV

De la agricultură la informatică nu e decât un pas dacă te naşti sub o stea norocoasă. Fiul unui deputat din Huşi, cu rezultate mediocre la învăţătură, a fost transferat după primele săptămâni de şcoală, de la liceul agricol, la cea mai prestigioasă unitate şcolară din oraş. Reprezentanţii inspectoratului şcolar au demarat o anchetă în acest caz, pentru că transferul elevilor de clasa a IX-a în primul semestru, nu este admis, decât în situaţii speciale.

Cu note de cinci şi şase la Liceul Agricol, fiul deputatului Dan Bordeianu a ajuns elev la Colegiul Cuza Vodă, în aceeaşi clasă cu cei mai merituoşi copii ai urbei.

Transferul a fost aprobat în baza unui certificat medical din care rezulta că elevul nu poate face practică în agricultură.

"Atâta timp cât a avut aprobarea liceului, directorului de acolo, nu aveam cum să nu-i aprob să plece", a declarat Teodor Botezatu, director Liceul Agricol, Huşi.

"Fiind vorba de o problemă medicală, faptul că media lui de admitere a fost mai mică decât ultima medie a elevilor noştri a fost considerat mai puţin important", a precizat Manuela Iacob, director Colegiul Naţional "Cuza Vodă".

"Nu mi se pare normal ca un elev care nu întruneşte condiiţiile de medie pentru a intra în clasa respectivă să poată pătrunde pe căi care ocolesc regulamentele", a afirmat Vasile Ursanu, inspector general adjunct.

O echipă a inspectoratului şcolar va demara o anchetă la cele două licee.