MENIU

Finlandezul Jarko Miettinen a fost declarat câştigătorul Raliului Iaşiului

Foto: www.tuutsie.fi

Pilotul finlandez Jarko Miettinen, lider în clasamentul provizoriu al Raliului Iaşiului în momentul producerii accidentului în care şi-a pierdut viaţa Lucian Gârbacea, a fost declarat, duminică, câştigător al celei de-a 3-a etape a Campionatului Naţional de Raliuri.

Colegiul Comisarilor Sportivi, Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi organizatorii etapei de la Iaşi au luat decizia ca ierarhia finală să fie cea stabilită până la momentul accidentului nefericit al lui Gârbacea, întrucât proba specială cu numărul 8 a fost întreruptă, iar cea de-a 9-a, anulată.

Astfel, echipajul finlandez format din Jarko Miettinen şi Mikko Lukka a reuşit să câştige etapa de la Iaşi, să ia primele 10 puncte în acest campionat (campionul en-titre a abandonat la Braşov şi la Timişoara) şi să reintre în cursa pentru titlu. Cei doi finlandezi, care au pilotat un Mitsubishi Lancer EVO 9, au câştigat Raliul Iaşiului cu timpul total de 53 de minute şi 32,6 secunde. Pe locul secund s-a clasat italianul Marco Tempesta, fiind recompensat cu 8 puncte, iar pe poziţia a treia s-a situat Bogdan Marişca (6 puncte).

Lucian Gârbacea, în vârstă de 42 de ani, a decedat sâmbătă, după ce a ieşit în decor în penultima probă specială a ultimei zile de concurs. El conducea un Renault Clio R3 şi a intrat într-un copac, moment în care a pierdut controlul maşinii şi s-a răsturnat de-a lungul drumului. Copilotul său, Tudor Mârza, este internat cu răni uşoare la Spitalul Sfântul Spiridon.

După cele 3 etape din CNR, în clasamentul general al piloţilor conduce Gergo Szabo (23 de puncte), urmat de Marko Tempesta (19 puncte) şi Valentin Porcişteanu (18 puncte).
Mai multe articole despre:
raliu deces Raliul Iaşiului