MENIU

FINAL / Unirea Urziceni - VfB Stuttgart 1-1. Primul punct al Urziceniului în grupele Champions League!

Foto: NewsIn

Unirea Urziceni a marcat primul său gol şi a obţinut primul punct în grupa G a Ligii Campionilor, după ce a remizat în Ghencea cu VfB Stuttgart.

Chiar dacă a pierdut la debutul în Ligă, 0-2 la Sevilla, Dan Petrescu nu a renunţat la gândul de a fi primul antrenor care duce în primăvara Ligii o echipă din România. Un prim pas l-a făcut contra Stuttgart-ului lui Ciprian Marica.

Componenţa echipelor:

Unirea Urziceni: Arlauskis - Nicu, Maftei, Galamaz, Bruno Fernandez, Brandan - T. Bălan (Frunză 46), Ricardo, Apostol, Varga (Pădureţu 89) - Bilaşco (Rusescu 64). Antrenor: Dan Petrescu

VfB Stuttgart: Lehmann - Celozzi, Tasci, Delpierre, Boka - Hilbert, Kehedira, Hitzlsperger, Gebhart - Marica (Schieber 64), Pogrebniak. Antrenor: Markus Babbel.

Arbitri: Laurent Duhamel - Stephane Duhamel,  Christophe Capelli (toţi din Franţa).

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Portarul Arlauskis aproape că nu mai poate continua partida, iar Unirea a făcut cele trei schimbări.

Min. 90 Două minute de prelungire.

Min. 89 Hitzlsperger trage de la 22 de metri, mult peste bară.

Min. 86 Al doilea şut al Unirii pe spaţiul porţii lui Lehmann. Apostol trage de la 30 de metri, însă portarul lui VfB reţine fără probleme.

Min. 85 Maftei vede şi el galben, din cauză că i-a împiedicat pe nemţi să pună balonul în joc, pentru ca el să-şi poată relua locul în defensivă.

Min. 84 Din opt metri, Hilbert reia peste transversala porţii noastre, deşi nu mai avea vreun adversar pe direcţia şutului.

Min. 82 Rusescu se descurcă bine între fundaşii nemţilor, îi trimite lui Frunză, dar şutul acestuia trece departe de poartă.

Min. 80 Gebhart vede şi el galben, după ce la agăţat ca la rugby pe Varga.

Min. 78 Schieber vede primul cartonaş galben al meciului, la un fault asupra lui Ricardo Vilana.

Min. 70 Încă o incursiune a lui Gebhart, care a croşetat prin apărarea noastră, dar şi de această dată Arlauskis a prins mingea.

Min. 68 Varga ajunge în aceeaşi poziţie ca la gol, dar îl are în faţă pe Arthur Boka, pe care nu-l poate păcăli.

Min. 67 Gebhart se descurcă bineîntre trei fundaşi ai Unirii şi trage din unghi, dar Arlauskis reţine.

Min. 64 Internaţionalul român al lui Stuttgart, Ciprian Marica, este înlocuit cu tânărul Schieber. La noi, Bilaşco i-a lăsat locul lui Raul Rusescu.

Min. 63 Marica trimite peste transversală, din pasa lui Arthur Boka.

Min. 57 Marica are şansa să facă 2-1 pentru Stuttgart, dar şutul său este blocat în ultimul moment de Bruno Fernandes.

Min. 55 Stuttgart apasă din nou pe acceleraţie. Pogrebniak şutează la firul ierbii de la marginea careului de 16 metri, Arlauskis reţine cu dificultate.

Min. 53 Nemţii au fost pedepsiţi pentru retragerea în apărare la prima execuţie pe poartă a Unirii. Este primul gol al Urziceniului în grupele Ligii Campionilor.

Min. 46 Dan Petrescu e forţat să facă prima schimbare. În locul lui Tibi Bălan, accidentat, l-a introdus în joc pe Frunză.

Min. 40 Oaspeţii dau impresia că vor să conserve acest rezultat şi s-au retras în defensivă, iar Unirea a avansat până la marginea careului de 16 metri al Stuttgart-ului. Au fost trimise o mulţime de centrări în interiorul suprafeţei de pedeapsă, însă toate au fost respinse de apărătorii nemţilor.

Min. 34 Campioana României pare că a căpătat mai multă încredere şi atacă mai dezinvolt poarta oaspeţilor.

Min. 31 Maftei ratează şi el o ocazie mare, trimiţând peste bară din câţiva metri, dar arbitrul n-ar fi validat oricum un eventual gol, fundaşul nostru fiind semnalizat în ofsaid.

Min. 24 O minge pe jos, trimisă de Tibi Bălan în careul lui VfB creează prima mare ocazie a Unirii. Arthur Boka a respins în corner, din faţa lui Dacian Varga.

Min. 23 La jumătatea primei reprize Unirea nu se poate lăuda cu vreun şut pe spaţiul porţii lui Lehmann.

Min. 19 VfB conduce ostilităţile pe gazon. Este agresivă în dueluri şi are o apărare compactă, prin care băieţii lui Dan Petrescu nu se pot încă strecura.

Min. 14 Nemţii mai trag o dată la poarta noastră, prin căpitanul Hitzlsperger, dar balonul ocoleşte bara din stânga.

Min. 13 Pătrundere a fundaşului stânga Arthur Boka, finalizată cu un şut de la 20 de metri, dar mingea poposeşte în braţele lui Arlauskis.

Min. 1 La o jumătate de minut de la startul jocul, Hilbert trage primul şut spre poarta lui Arlauskis, dar mingea se duce pe lângă poartă.