MENIU

FINAL / Slovan Liberec - Dinamo 8-9, după lovituri de la 11 metri. Dinamo s-a calificat în grupele Ligii Europa!

Foto: NewsIn

Dinamo a reuşit imposibilul în Cehia. În 90 de minute a întors scorul de 0-3, cu care a pierdut turul cu Slovan Liberec, apoi a câştigat disputa din play-off la penalty-uri.

Lăsată de UEFA să continue în cupele europene, Dinamo a reuşit o performanţă pe care n-a mai realizat-o vreodată o echipă românească. S-a calificat în faza următoare după ce a pierdut prima manşă cu 0-3.

Componenţa formaţiilor:

Dinamo: Matache - Molinero, Moţi, Grigore, Diabate - Zicu, Kone, Boştină, Ad. Cristea (Torje 65) - Dănciulescu (M. Niculae 46), A. Cristea (Cl. Niculescu 77). Antrenor: Dario Bonetti.

Slovan Liberec: Hauzr - Selassie, Holenak, Dejmek, Vulin - Dockal, Corici (Papousek 88), Gecov, Liska - Nezmar (Vacha 62), Kerici (Blazek 74). Antrenor: Ladislav Skorpil.

Arbitri: Alon Yefet - Shmuel Shteif, Nissan Davidy (toţi din Israel).

Cele mai importante momente ale meciului:

 


.

În cele 120 de minute, Dinamo a şutat de 11 ori pe spaţiul porţii cehilor, iar Slovan a nimerit de cinci ori cadrul porţii noastre.

Min. 119 Docka are şansa să închidă meciul. Şutul său e devit în corner de Moţi.

Min. 117 Bară Slovan! Mingea din lovitura de cap a lui Blazek şterge stâlpul din stânga lui Matache.

Min. 115 Corner Slovan, executat de Papousek, Matache respinge greşit, în centrul careului, dar Vacha reia mult alături, din poziţie bună.

Min. 113 Vacha şutează din interiorul careului mare, la colţul lung, dar mingea trece pe lângă poarta noastră.

Min. 112 Jucătorii noştri par mai obosiţi, iar cehii se apropie mai des şi mai periculos de poarta lui Matache.

Min. 108 Ratare incredibilă a cehilor. Matache scoate extraordinar o minge trimisă pe jos, din câţiva metri, de Holenak, urmare a unui corner. Moţi a fost fundaşul depăşit la această fază.

Min. 106 Atac al lui Dinamo. Marius Niculae opreşte la 16 metri o minge pentru Claudiu Niculescu. Acesta, venit în viteză, şutează puternic, pe jos, dar şi pe centrul porţii, iar Hauzr reţine.

Min. 101 Moţi s-a lovit de bannerele de pe marginea terenului şi necesită îngrijiri medicale. Ambele formaţii şi-au epuizat schimbările.

Min.100 Cap al lui Claudiu Niculescu puţin peste bară, din centrarea lui Torje. Atacantul dinamovist se afla la şase metri de poarta lui Slovan.

Min. 95 Torje intră în careul gazdelor, dar şutul său este blocat. Marius Niculae trage şi el, pe jos, lângă bară, dar Hauzr scoate în corner.

Min. 93 Moţi îl faultează pe Papousek la 18 metri de poarta lui Matache. Acelaşi Papousek trage tare, iar mingea e deviată de un alt ceh puţin pe lângă poarta noastră.

Min. 90+2 Papousek trage pe lângă bară din lovitură liberă.

Min. 90 Dinamo are noroc. Blazek trece la câţiva centimetri de o minge centrată de Papousek, la patru metri de linia porţii noastre.

Min. 88 Dinamoviştii au devenit mai prudenţi după ce au întors scorul din tur. Aşteaptă prelungirile.

Min. 80 Vulin trimite cu capul puţin pe lângă poarta lui Matache. În replică, Torje trage de la distanţă peste poarta lui Hauzr. 

Min. 76 Acţiune în viteză a lui Andrei Cristea, care centrează în careul cehilor, de unde Zicu trimite mingea cu mâna peste transversala porţii lui Slovan. După această fază, Andrei Cristea a fost înlocuit cu Claudiu Niculescu.

Min. 72 Torje foarte aproape de a face 3-0. Şutul său, din colţul careului de 16 metri, e respins în corner de Hauzr.

Min. 65 Preluare Adrian Cristea şi şut din vole, scos greu de Hauzr, de lângă bară.

Min. 63 Vulin trage bine din lovitură liberă, mingea ducându-se la 30 de centimetri peste transversala porţii apărate de Matache.

Min. 61 Marius Niculae trage din nou, dar Hauzr scoate de sub bară.

Min. 55 Moţi are şansa să facă 2-0, dar lovitura sa de cap trece puţin peste bară.

Min. 50 Slovan începe mai bine şi n-i lasă pe "câini" să se apropie de poarta lui Hauzr.

Min. 46 Bonetti începe repriza cu o schimbare în ofensivă, trimiţându-l în teren pe Marius Niculae, în locul lui Dănciulescu.

Min. 44 Bară Dinamo! Zicu trimite în transversală din lovitură liberă de la 17 metri.

Min. 32 Cehii încep să se apropie de poarta lui Matache. Şut Corici, iar mingea este deviată puţin pe lângă bară.

Min. 27 Boştină trage de la distanţă, iar mingea nu trece departe de stâlpul din dreapta al porţii apărate de Hauzr.

Min. 24 Dinamo marchează un al doilea gol, tot prin Andrei Cristea, însă arbitrul a anulat reuşita, semnalizând un fault în atac, al lui Adrian Cristea.

Min. 14 Este rândul dinamoviştilor să se apere, iar Diabate scoate o minge de pe linia porţii.

Min. 11 Adrian Cristea centrează în forţă, dar hauzr respinge de lângă bară.

Min. 7 Dinamo e gata să mai înscrie o dată, însă în propria poartă, Dragoş Grigore respingând în corner de puţin pe lângă bară.

Mai multe articole despre:
Dinamo Slovan Liberec