MENIU

Filmul "Restul e tăcere", regizat de Nae Caranfil, a ratat nominalizarea la Oscar

Foto: NewsIn

Pelicula românească "Restul e tăcere", regizat de Nae Caranfil, nu a fost inclus printre producţiile dintre care vor fi votate, până pe 22 ianuarie, nominalizările la Oscar pentru Cel mai bun film străin.

"În mod sigur, va veni şi ziua României la Oscar. Puţini înţeleg, însă, că ideea nu este că nu am luat Oscarul până acum, ci aceea că nu am fost nici măcar nominalizaţi, că nu intrăm în lista cu cele cinci filme propuse!", a declarat regizorul Nae Caranfil la începutul acestei luni, într-un interviu acordat NewsIn.

Membrii Academiei Americane de Film au optat pentru peliculele “Revanche” (Austria, regia Gotz Spielmann), “The Necessities of Life” (Canada, regia Benoit Pilon), “The Class” (Franţa, regia Laurent Cantet), “The Baader Meinhof Complex” (Germania, regia Uli Edel), “Departures” (Japonia, regia Yojiro Takita), Mexico, “Tear This Heart Out,” (Mexic, regia Roberto Sneider), “Everlasting Moments” (Suedia, regia Jan Troell), “3 Monkeys” (Turcia, regia Nuri Bilge Ceylan) şi “Waltz with Bashir” (Israel, regia Ari Folman), care a câştigat, duminică, Globul de Aur.

Cele nouă filme, dintre care doar cinci vor nominalizate pentru Oscar, au fost alese dintr-o listă de filme propuse de 65 de ţări.

Marea surpriză este eliminarea din cursă a filmului italian "Gomorrah", care a câştigat Marele Premiu al Festivalului de la Cannes şi titlul de Cel mai bun film european din 2008, acordat de Academia Europeană de Film.