MENIU

Filmul de animaţie "The Fantastic Mr Fox" va deschide Festivalul de Film de la Londra

Foto: themovingpicture.net

Actorii George Clooney şi Meryl Streep asigură vocea soţilor Fox din filmul de animaţie "The Fantastic Mr Fox",bazat pe povestea pentru copii a scriitorului Roald Dahl, care va deschide cea de-a 53-a ediţie a Festivalului de Film The Times BFI din Londra, desfăşurat în perioada 14-29 octombrie 2009.

Regizorul Wes Anderson, care a citit cartea "Fantastic Mr Fox" când era copil, este un mare fan al scriitorului Roald Dahl, relatează "The Times". Anderson, aflat la primul film de animaţie din carieră, a lucrat foarte aproape de persoanele care deţin drepturile asupra lucrărilor lui Roald Dahl, mai aproape decât orice alt regizor care a adaptat cărţile autorului, înainte de decesul acestuia, în 1990.

În 2004, Anderson a semnat un acord cu privire la "Mr Fox" iar apoi s-a mutat în casa scriitorului din Great Missenden, potrivit Amandei Conquy, care se ocupă de domeniul literar al lui Dahl. Rezidenţii din comitatul Buckinghamshire, unde anual se strâng 50.000 de fani ai scriitorului, pentru a vizita Road Dahl Museum şi Story Centre, l-au văzut adesea pe Anderson plimbându-se prin împrejurimi. Wes Anderson şi-a schiţat scenariul în aceeaşi colibă în care Roald Dahl îşi scrisese poveştile.

Echipa de producţie a filmat simultan pe 30 de platouri, inspirate din casa şi satul în care a locuit scriitorul, iar producţia filmului a durat doi ani. Din distribuţie mai fac parte actorii Michael Gambon, Willem Dafoe, Bill Murray şi Adrien Brody, dar şi cântăreţul Jarvis Cocker.

Roald Dahl, unul dintre cei mai renumiţi scriitori pentru copii, a scris şi "Charlie's Chocolate Factory", ecranizat de două ori, în 1971 şi 2005 şi "Matilda", povestire ecranizată în 1996. Povestirea "Fantastic Mr Fox" a fost publicată în 1970.

"The Fantastic Mr Fox" va rula şi în cinematografele din România, începând cu 20 noiembrie.
Mai multe articole despre:
Londra film