MENIU

Filmele "Slumdog Millionaire" şi "The Curious Case of Benjamin Button" au câte 11 nominalizări la BAFTA 2009

Foto: www.collider.com

Filmele "Slumdog Millionaire" şi "The Curious Case of Benjamin Button" au adunat cele mai multe nominalizări la premiile industriei britanice de film, BAFTA, fiecare fiind nominalizat la câte 11 categorii.

Printre cele mai importante categorii la care "Slumdog Millionaire" a primit nominalizări se numără Cel mai bun film, regizor, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor în rol principal şi Cea mai bună coloană sonoră. De altfel, pelicula se anunţă ca principală favorită la BAFTA 2009, după ce, în urmă cu patru zile, a fost marea câştigătoare la Globul de Aur, cu patru trofee în palmares.

Plecat acasă, duminică, fără niciun Glob de Aur, în ciuda celor cinci nominalizări, "The Curious Case of Benjamin Button" vrea să-şi ia revanşa la gala BAFTA 2009, unde va fi în cursa pentru premiile acordate celui mai bun film, regizor, actor în rol principal şi scenariu adaptat, precum şi celei mai bune actriţe în rol secundar.

Cel mai recent film din seria Batman, "The Dark Knight", este următorul pe listă, cu nouă nominalizări, printre care pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, care, ca şi la Globurile de Aur, i-ar putea fi acordat, post-mortem, regretatului Heath Ledger. Urmează în topul nominalizărilor "Changeling", regizat de Clint Eastwood, care va candida pentru opt premii, printre care şi cel la categoria Cel mai bun regizor.

Actorul Brad Pitt  are două nominalizări la BAFTA - la categoria Cel mai bun actor, pentru rolul din "The Curious Case of Benjamin Button", şi la Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru prestaţia din ultima comedie neagră a fraţilor Coen, "Burn After Reading".

După ce a luat, duminică, primele sale două Globuri de Aur din carieră, britanica Kate Winslet are şansa să biseze la BAFTA, fiind nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolurile din "The Reader" şi "Revolutionary Road". Tot pentru premiul acordat celei mai bune actriţe în rol principal candidează şi soţia lui Brad Pitt, Angelina Jolie, pentru prestaţia din "Changeling".

Printre celelalte filme nominalizate la BAFTA, anul acesta, se numără "Milk", "In Bruges", "Revolutionary Road", "The Reader" şi "Wall-e", animaţia distinsă cu Globul de Aur 2009.

Ceremonia de decernare a premiilor BAFTA va avea loc pe 8 februarie.

Premiile BAFTA sunt acordate în fiecare an, începând din 1947, de British Academy of Film and Television Arts.
Mai multe articole despre:
film premii BAFTA