MENIU

Fiica dictatorului spaniol Francisco Franco ar putea fi de fapt fiica fratelui său, Ramon Franco

Fiica dictatorului spaniol Francisco Franco ar putea fi de fapt fiica fratelui său, Ramon Franco, potrivit unei biografii a acestuia din urmă, prezentată miercuri la Madrid, relatează AFP.

În carte se mai spune că Franco, dictatorul care a condus Spania în perioada 1939-1975, nu avea decât un testicul, pentru că fusese rănit într-o luptă în Africa de Nord în 1916.

În cartea "Franco republicanul. Viaţa secretă a lui Ramon Franco", scriitorul şi jurnalistul Jose Maria Zavala explică faptul că a strâns "o serie de fapte surprinzătoare", care arată că singura fată a lui Franco şi a soţiei sale Carmen Polo, Carmen Franco, ar fi fost de fapt fiica lui Ramon Franco.

Cartea prezintă mărturia unui falangist, Angel Alcazar de Velasco, prieten al lui Ramon Franco. Acesta asigură că fiica dictatorului, în prezent în vîrstă de 82 de ani, era de fapt fiica fratelui mai mic al acestuia.
Potrivit lui de Velasco, o prostituată care rămăsese însărcinată după o relaţie cu Ramon a murit imediat după naşterea unei fetiţe, pe care Franco şi soţia sa au decis să o crească.
Faptul că nu există nicio fotografie cu Carmen Polo însărcinată şi nici a fiicei sale la o vârstă fragedă,. "nici chiar din ziua primei împărtăşanii", iar data sa de naştere diferă în funcţie de publicaţii, dă greutate acestei ipoteze, a explicat autorul.
Zavala o mai citează pe nepoata urologului dictatorului, care spune că Franco nu avea un testicul, ceea ce ar fi putut provoca sterlitate.

Autorul are certitudinea că Franco a pierdut un testicul în urma unei răni suferite în 1916 la El Biutz, în apropiere de Ceuta.

Franco, participant la o revoltă miltară împotriva regimului republican, care a dus la un război civil, a condus Spania până la moartea sa, în 1975.
Mai multe articole despre:
Spania carte dezvăluiri dictator fiică frate