MENIU

Fetiţa româncă dispărută în cutremurul din Italia ar fi murit

Foto: lastampa.it

O fetiţă româncă despre care anterior un portal religios anunţase că este dispărută în urma cutremurului din regiunea italiană Abruzzo a murit în catastrofă, informează acelaşi site.

Site-ul vorbea iniţial despre o scrisoare trimisă de preotul de la o biserică evanghelică din Aquila, capitala regiunii Abruzzo, situată în centrul Italiei. Ulterior, site-ul a publicat fragmente din această scrisoare, în care preotul spune că fetiţa a murit.

"Din cauza cutremurului puternic, trebuie să vă comunic, din păcate, faptul că unii dintre fraţii noştri întru Hristos au avut de suferit (...). Lăcaşul nostru de cult, aflat în centru a fost distrus, iar unei familii de fraţi români care frecventau comunitatea noastră le-a murit fetiţa", scrie preotul in scrisoarea sa.

Ministerul român de Externe anuţase într-un comunicat că, până la această oră, nu există informaţii oficiale despre cetăţeni români victime ale cutremurului din Italia. Ambasada României la Roma nu a primit cereri de asistenţă consulară din partea românilor din Peninsulă şi nici nu a fost anunţată de autorităţile locale despre cetăţeni români afectaţi de cutremurul din regiunea Abruzzo.

Ambasada este în contact cu autorităţile locale, asociaţiile de români si parohiile româneşti, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români din Italia, precizează comunicatul. În acelaşi timp, MAE cere românilor care se află sau cunosc conaţionali în situaţii de risc din cauza cutremurului, să contacteze misiunile României în Italia. Numărul de urgenţă al ambasadei este 0039 345 230 24 89, însă MAE precizează că pentru moment comunicaţiile se desfăşoară cu dificultate.

Potrivit Ministerului român de Externe, în Abruzzo se află aproximativ 20.000 de români.
Mai multe articole despre:
cutremur morţi Italia răniţi Aquila