MENIU

Festivalul Internaţional de Film Religios Caraimanfest se desfăşoară la Buşteni

Foto: www.messiah.edu

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar Turistic şi Religios Caraimanfest, a început joi, la Buşteni, urmând să se încheie pe 31 mai, în concurs fiind înscrise 68 de producţii din 30 de ţări.

Festivalul a început pe 28 mai, la ora 18.00 fiind programată prezentarea filmelor, urmată de un spectacol de muzică uşoară, potrivit lui Alexandru Voinea, referent la Casa de Cultură din Buşteni. Gala Laureaţilor se va desfăşura duminică.

În zilele de vineri şi sâmbătă participanţii la Festival vor viziona filmele din concurs şi se vor bucura, de asemenea, de recitaluri de muzică religioasă.

"Dintre producţiile intrate în concurs, cele ale Croaţiei, Serbiei, Bosniei şi Herţegovinei, Siriei, Greciei, dar şi cele ale României par a avea cele mai mari şanse de reuşită", a ţinut să mai precizeze Alexandru Voinea.

Juriul festivalului este format din: Bosko Savkovic - Serbia, Emanoil Savin, primarul staţiunii Buşteni, Ştefan Buchiu – Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Mariana Stănescu - realizator şi Cătălin Maximiuc - realizator TV.

La Festivalul Internaţional de Film Documentar Turistic şi Religios Caraimanfest, pe lângă premii de participare, premiul pentru debut, premiul mass-media sau marele premiu, vor fi acordate şi Premiul pentru imagine şi cel pentru cel mai bun film documentar religios. Potrivit organizatorilor, la Buşteni vor fi prezenţi, în cele 4 zile de festival, participanţi din 30 de ţări: Italia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Austria, Grecia, România, Spania, Chile, Uruguay, Suedia, Algeria, Siria, Lituania, China, Portugalia, Cehia, Finlanda, Albania.

Mai multe articole despre:
filme Buşteni proiecţii