MENIU

Femeile se pricep mai bine la gadgeturi decât bărbații

Femeile prind tot mai mult curaj în fața gadgeturilor

Vremurile în care femeile își întreabă soții cum să regleze televizorul sau să instaleze computerul au apus.

Bărbații au încetat să mai fie marii maeştrii ai tehnologiei, arată un sondaj potrivit căruia femeile sunt din ce în ce mai descurcăreţe în preajma gadget-urilor electronice.

Potrivit studiului, 48% dintre femei se simt în largul lor ducând la bun sfârşit diverse „sarcini” tehnologice, față de doar 47% dintre bărbaţi care fac cu plăcere acest lucru.

85% dintre bărbaţi, de altfel, nu se mai simt deloc încrezători că ei sunt cei mai competenţi membri ai familiei când vine vorba de tehnologie, arată The Telegraph. “Se pare că bărbaţii nu mai sunt singurii directori IT din casă. Iar femeile sunt în mod sigur la fel de pricepute ca și bărbaţii”, spune un reprezentant al companiei care a comandat acest studiu.

Femeile rămân, totuşi, destul de conservatoare faţă de tot ceea ce înseamnă tehnologie. Deşi şapte din zece femei au un computer, 46% dintre acestea recunosc să încă folosesc un stilou pentru a scrie prietenilor. Iar 60% dintre ele încă preferă albumele foto tradiţionale, deşi peste 80% au şi unele postate online.

 

 

Mai multe articole despre:
sondaj femei tehnologie computer gadgeturi