MENIU

Femeia din Bragadiru care a vrut să-şi vândă copiii va fi cercetată în stare de libertate

Foto: RTV

Femeia din Bragadiru care a încercat să îşi vândă copiii în schimbul unei garsoniere de 23.000 de euro va fi cercetată în stare de libertate, potrivit procurorilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu va continua cercetările cu învinuiţii în stare de libertate, faţă de aceştia fiind luate măsurile de obligare de a nu părăsi ţara, respectiv obligarea de a nu părăsi localitatea, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit comunicatului, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a declinat, marţi, în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, dosarul privind pe Costina Zaharia, de 23 ani, şi pe bărbatul de 71 ani, care a ajutat-o pe femeie.

Faţă de cei doi învinuiţi a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore.

Procurorii şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au aflat din presă despre încercarea de a vinde doi minori în localitatea ilfoveană Bragadiru şi au deschis o anchetă, marţi.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, marţi, după publicarea într-un cotidian central a unui material despre aranjamentul făcut de reporteri cu părinţii unor copii din localitatea ilfoveană Bragadiru şi după ce imaginile au fost difuzate la televizor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la aceasta, "formându-se o grupă comună de poliţişti care au efectuat, în mod operativ, verificările specifice".

O femeie din comuna Bragadiru şi-a oferit copilul de patru ani şi pe cel pe care urma să îl nască pentru o garsonieră de 23.000 de euro, scria, marţi, cotidianul "Libertatea", ai cărui reporteri au filmat cazul cu camera ascunsă.

Băiatul de patru ani urma să fie scos din orfelinat pentru a fi dat cuplului care a solicitat tranzacţia. Celălalt copil urma să fie luat direct din maternitate, după naştere. Astfel, persoana care urma să cumpere copilul ar fi trebuit să se declare la naştere tatăl biologic al micuţului.
Mai multe articole despre:
copii femeie garsonieră Bragadiru