MENIU

Femeia care dorea să vândă doi copii a fost reţinută de poliţie pentru 24 de ore

Foto: libertatea.ro

Femeia din Bragadiru, acuzată că ar fi încercat să-şi vândă doi dintre copii pentru o garsonieră, a primit aseară mandat de reţinere pe 24 de ore. Autorităţile au început marţi o anchetă în cazul copiilor vânduţi de părinţi, în comuna Bragadiru. Femeia este cercetată pentru trafic de minori, faptă care se pedepseşte cu închisoare de până la 15 ani.

Reprezentanţii Direcţiei de Protecţie a Copilului susţin că vânzarea copiilor se practică destul de frecvent în România. În schimb, se pot rezolva şi aplica pedepse doar în situaţiile în care părinţii vânzători sunt prinşi în flagrant.

"Nu este un caz de masă, în care chiar să se întâmple asta, sute de cazuri pe lună încât să devină simptomatic. Se întâmplă astfel de lucruri, dar este foarte greu de dovedit. DGASPC a făcut ancheta specială şi urmează să o prezinte", a declarat, la Realitatea TV, secretarul de stat Ileana Savu.

Şi IPJ Ilfov a anunţat că s-a autosesizat în cazul prezentat de jurnaliştii de la Libertatea şi vor face cercetări pentru depistarea şi pedepsirea persoanelor implicate. "Se fac verificări şi cercetări pentru depistarea persoanei în cauză, mamei şi respectivului bărbat care o ajută la înlesnirea acestei tranzacţii, împreună cu DGASPC Ilfov", a delarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Elena Bucur.

O femeie din comuna Bragadiru şi-a oferit copilul de patru ani şi pe cel pe care urma să îl nască pentru o garsonieră de 23.000 de euro.

Incredibila poveste a fost filmată cu camera ascunsă de jurnaliştii de la Libertatea. 

Citeşte mai mult despre această poveste