MENIU

Federaţia Suedeză de Fotbal le recomandă jucătorilor să evite să mai dea mâna cu adversarii! Vezi aici de ce

Foto: http://whatagoal.files.wordpress.com

Virusul noii gripe i-a băgat în sperieţi şi pe cei din lumea fotbalului. Federaţia Suedeză de Fotbal a înaintat o recomandare cluburilor prin care le sugerează o măsură inedită, pentru a stopa eventuala propagare a virusului gripei porcine. Jucătorii sunt sfătuiţi să evite gestul tradiţional de a da mâna cu adversarii, înainte sau după un meci!

Iniţiativa federaţiei suedeze este însă o recomandare şi nu o interdicţie, au specificat oficialii, într-un comunicat preluat de BBC. "Depinde de jucători, dar, pentru o scurtă perioadă, ar fi bine să evite să dea mâna cu adversarii", sună declaraţia unui doctor al federaţiei din ţara nordică. 3.300 de cluburi (cu peste 1.000.000 de membri) sunt afiliate la Federaţia Suedeză de Fotbal.

Deocamdată s-a înregistrat un singur caz de gripă nouă în fotbalul suedez, când au fost afectaţi mai mulţi jucători dintr-un eşalon inferior. Pe plan mondial, însă, au fost cazuri în care fotbalişti cunoscuţi au avut de suferit în urma contactării noii gripe. În iulie, Micah Richards, de la Manchester City, a fost diagnosticat cu gripă porcină, după o vacanţă în Ibiza, dar şi-a revenit complet după ce a fost pus în carantină şi a suportat un tratament specific. În aceeaşi lună, Monaco a informat că mai mulţi jucători au fost diagnosticaţi cu acelaşi virus. Şi în cazul lor lucrurile s-au încheiat cu bine, fotbaliştii revenindu-şi complet.

În Mexic, mai multe partide s-au jucat fără spectatori în tribune, iar două echipe s-au retras de la Copa Libertadores din cauza răspândirii masive în ţară a noii gripe.

 

Mai multe articole despre:
Suedia echipe gripă porcină noua gripă federaţia