MENIU

FC Timişoara - Sabău ştie deja formula pentru Liga Campionilor

Foto: www.poli.tm.ro

Tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău, care a preluat în această vară pe FC Timişoara, a declarat, duminică, înaintea plecării în cantonametul din Austria, că în proporţie de 95 la sută a conturat primul 11 pentru meciurile pe care bănăţenii le vor disputa în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Numit antrenor principal la FC Timişoara pe 27 iunie, Sabău nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a-şi face o idee despre jucătorii pe care îi are la dispoziţie. "În mare, cam ştiu ce am de făcut de acum înainte, dar mai am de lucru. Dacă va fi nevoie de jucători noi, îi voi cere lui Marian Iancu. În proporţie de 95 la sută am conturat primul unsprezece pentru meciul din 28 sau 29 iulie", a spus Sabău, care a adăugat că formula de start va fi cristalizată şi în urma meciurilor de pregătire din Austria.

"Echipa se apropie de cea din amicalul cu Debrecen", a completat tehnicianul.

Pe 8 iulie, FC Timişoara a disputat două meciuri de verificare cu Debrecen. Dacă în primul joc Sabău a aliniat o echipă din care au făcut parte şi jucători la care s-a renunţat, în cel de-al doilea el a trimis în teren următoarea echipă: Pantilimon - Bădoi, Luchin, Cisovsky, Latovlevici - Arman Karamyan, Alexa, Borbely, Artiom Karamyan - Magera, G. Bucur. În minutul 55, au intrat pe teren Bonfim, Mera, Nibombe, Maxim, Stancu, Abiodun, Vrsic, Curtean, Parks, Chiţu, iar în minutul 60, Pantilimon a fost înlocuit între buturi de Taborda.

Bourceanu revine la antrenamente în câteva zile

Mijlocaşul Alexandru Bourceanu, care nu a fost folosit în meciurile amicale cu Debrecen din cauza unor probleme medicale, a fost diagnosticat cu miozită şi va reveni la antrenamente peste două sau trei zile.

Atacantul Dorin Goga este refăcut după accidentarea care l-a ţinut departe de gazon în ultima vreme, însă preferă să nu forţeze revenirea, pentru a nu risca o recidivă. "Îmi pare rău că nu voi prinde nici un amical, dar nu vreau să risc. Nici pentru meciul din preliminariile Ligii nu îmi fac iluzii. Nu vreau să recidivez ca după aceea să fie şi mai grav. Aş vrea să trecem de meciul din turul trei ca să prind şi eu un meci în cupele europene", a punctat Goga.

Din lotul deplasat de Sabău în cantonamentul din Austria nu fac parte juniorii Dudaş şi Jitaru, care s-au pregătit cu prima echipă în Ungaria, dar nici Amuneke şi Abiodun.

În Austria, FC Timişoara are programate cinci partide de verificare, cu Austria Karnten  (14 iulie), FC Koln (16 iulie), Eintracht Frankfurt (18 iulie), Denizlispor (20 iulie) şi Wigan Athletic (22 iulie).