MENIU

FC Timişoara a învins Gloria Bistriţa cu un gol în prelungiri

Foto: NewsIn

FC Timişoara a învins cu scorul de 1-0 pe Gloria Bistriţa, sâmbătă, în etapa a 27-a din Liga I. Golul victoriei a fost marcat pe final, de Curtean, după ce bănăţenii au avut 15 minute de superioritate numerică. Scorul ar fi putut fi 2-0, dacă Stancu nu ar fi ratat incredibil cu poarta goală, în ultimul minut de joc.

Gloria Bistriţa a început meciul mai bine şi şi-a dominat minute bune adversarul, însă rezultatul nu s-a văzut şi pe tabela de marcaj.

În minutul 9, bistriţenii au cerut un penalty la o fază la care mingea l-a lovit în mână pe Stelian Stancu, însă arbitrul nu a considerat că gestul a fost intenţionat.

Deşi FC Timişoara a trecut pe lângă gol în minutul 15, când Bădoi a trimis puţin alături de la 25 de metri, iar Gloria a irosit alte ocazii prin Azevedo sau Silvăşan, scorul pauzei a fost 0-0.

La reluare, odată cu intrarea lui Curtean, timişorenii au devenit mai ofensivi, însă doar ca aşezare, ei nereuşind să creeze pericol la poarta lui Tătăruşanu.

În minutul 74, Gloria a rămas în inferioritate numerică, după ce Mădălin Ciucă a primit al doilea galben şi, implicit, cartonaşul roşu, pentru un fault la Gigel Bucur. Imediat după eliminarea lui Ciucă, antrenorul bănăţenilor, Gabi Balint, a mai introdus în teren un atacant, pe Dejan Rusic, în speranţa că astfel va putea forţa victoria. Sabău a scos, însă, ambii atacanţi, şi a întărit defensiva cu Păun şi Mureşan, astfel că timişorenii au fost nevoiţi să apeleze la şuturi de la distanţă pentru a încerca să-şi apropie victoria.

După ce Cisovsky a trimis mingea în bară, cu un şut de la 30 de metri, în primul minut al prelungirilor tânărul Alexandu Curtean a marcat golul victoriei bănăţenilor, tot cu un şut de la mare distanţă care a poposit în vinclul porţii lui Ciprian Tătăruşanu.

După primirea golului, Gloria a atacat inclusiv cu portarul, astfel că FC Timişoara a scăpat pe contraatac prin Stelian Stancu, care a trimis mingea doar în bară, deşi a avut golul doi în vârful bocancului şi poarta goală în faţă.

Rezulatul final, 1-0 pentru FC Timişoara, care rămâne pe podium în Liga I, în timp ce Gloria Bistriţa se menţine pe 13 (29 de puncte) şi continuă să aibă emoţii pentru menţinerea în primul eşalon.

Caseta tehnică:

GLORIA BISTRIŢA - FC TIMIŞOARA 0-1 (Curtean 90+1)

Gloria Bistriţa: Tătăruşanu - Frăsinescu, J. Silva, Ciucă, Velcovici - Silvăşan (Păun 81), Nalaţi, Sânmărtean (Băjenaru 72), Diogo - Zaharia (Mureşan 87), Coroian. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Poli Timişoara: Pantilimon - Bădoi (Abiodun 68), Nibombe, Cisovsky, Latovlevic - Stancu, Alexa, Borbely (Rusic 79), Artiom Karamian (Curtean 46) - Bucur, Magera. Antrenor: Gabi Balint

Cartonaşe galbene: Ciucă 24, 75, Silvăşan 42

Cartonaş roşu: Ciucă 75

Arbitri: Teodor Crăciunescu - Florin Păunescu, Claudiu Bochiş

Stadion: Gloria; Spectatori: 5.000.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Gloria Bistriţa - FC Timişoara, scor 0-1.

Mai multe articole despre:
Liga I Gloria Bistriţa FC Timişoara Etapa a 27-a