MENIU

Expoziţie "Picasso And The Masters", deschisă la Londra

Foto: www.saatchi-gallery.co.uk

Expoziţia "Picasso And The Masters" care arată cum a fost influenţat Picasso de marii pictori europeni, de la Goya la Delacroix, şi-a deschis porţile, miercuri, la Londra, după ce a cunoscut un adevărat succes la Paris.

Expoziţia "Picasso And The Masters", deschisă până pe 7 iunie la Galeriile Naţionale, este o versiune redusă a "Picasso et les maîtres", deschisă în această iarnă la Grand Palais din Paris, unde a atras 780.000 de vizitatori.

Spre deosebire de expoziţia de la Paris, unde tablourile lui Picasso şi ale pictorilor care l-au influenţat au fost puse faţă în faţă pentru a putea fi comparate, la Londra nu sunt expuse decât picturile lui Picasso. Vizitatorii vor avea la dispoziţie fotografii cu picturile maeştrilor lui Picasso şi texte explicative pentru a înţelege mai bine sursele de inspiraţie ale pictorului.

Expoziţia organizată la Paris a prezentat aproximativ 210 opere create între secolul al XVI-lea şi 1971, dând vizitatorilor ocazia să îl compare pe Picasso cu Tizian, Velasquez, Goya, Rembrandt, Poussin, Ingres, Manet, Cezanne sau Van Gogh.
Mai multe articole despre:
Londra Paris Goya expoziţie artă