MENIU

Expoziţie de mărţişoare realizate din deşeuri, pe 1 martie, la Lăptăria lui Enache

Foto: ecooassist.org

Asociaţia EcoAssist va organiza, duminică, între orele 16:00 şi 20:00, la Lăptăria lui Enache, expoziţia Junk Made cu mărţişoare create din doze din aluminiu, capace din plastic, dopuri de plută, ziare, ambalaje sau cartoane vechi, anunţă organizatorii.

Vor expuse fi expuse atât modele clasice de mărţişoare, precum trifoiul cu patru foi, potcoava sau coşarul, cât şi modele proprii.

"Totul a pornit de la ideea neobişnuită a unui membru al asociaţiei, de a realiza aranjamente de ghiocei la doză. De altfel, acesta este motivul pentru care EcoAssist a lansat apelul public prin care a colectat dozele de aluminiu de la consumatorii responsabili", a explicat preşedintele asociaţiei, Liana Buzea.

Prin această expoziţie, Asociaţia EcoAssist vrea să arate că, în plină criză ecologică şi economică, se pot dărui cadouri speciale, utilizând în mod ingenios resurse aflate la îndemâna oricui.

EcoAssist a funcţionat timp de cinci ani ca organizaţie studenţească, iar din 2007 s-a constituit ca organizaţie nonguvernamentală, cunoscută prin organizarea de acţiuni cu scop ecologic.