MENIU

Expoziţia "Bodies...the exhibition", investigată de procurorii polonezi

Foto: www.earlyvegas.com

Procurorii polonezi cercetează dacă expoziţia "Bodies...the exhibition", ce prezintă 13 cadavre şi 250 de părţi ale corpului plastifiate, este în fapt o profanare a corpului uman. În urmă cu o săptămâna, expoziţia a fost inaugurată la Varşovia.

Cadavrele şi părţile corpului au fost supuse unui proces numit "plastination", care păstrează ţesuturile umane intacte folosind cauciuc siliconat.

"Investigăm acest caz pentru a verifica dacă acele cadavre au fost desacralizate şi dacă au fost respectate toate procedurile pentru a aduce o asemenea expoziţie în Polonia", a declarat purtătorul de cuvânt al procuraturii din Varşovia.

Expoziţia, care a atras critici şi din partea unor politicieni polonezi, este găzduită de un mall din Varşovia şi va fi deschisă până la jumătatea lunii iulie. Organizatorii evenimentului spun că au îndeplinit toate procedurile legale pentru a aduce exponatele în Polonia.

Mai mult de 10.000 de persoane au vizitat "Bodies...the exhibition" de la inaugurarea acesteia, în urmă cu o săptămână.

Autorităţile poloneze din domeniul sănătăţii şi-au exprimat îngrijorarea faţă de apariţia din senin a 13 cadavre în centrul Varşoviei, eveniment care provoacă uimire, surprindere şi suspiciune. Jan Orgelbrand, şef al inspecţiei sanitare din Polonia, a invocat spectrul campului nazist de la Auschwitz, din sudul Poloniei, unde rămăşiţele evreilor ucişi erau folosite pentru a produce diferite produse.
Mai multe articole despre:
Polonia procurori cadavre expoziţie Varşovia