MENIU

EXPLOZIE uriașă urmată de INCENDIU în portul principal din Dubai - Primele imagini cu deflagrația

O explozie puternică urmată de incendiu s-a produs miercuri seara în principalul port din Dubai, a anunțat Realitatea PLUS. 

O navă de tip petrolier acostată în port a explodat după ce a izbucnit un incendiu într-unul din compartimente.

Tragedia s-a produs în Jebel Ali, zonă care atrage aproape un sfert din investițiile străine directe în Dubai, cu peste 8.000 de companii care au operațiuni în zona comercială.

Un oficial al Guvernului din Emiratele Arabe Unite a declarat că într-unul din containere se aflau materiale inflamabile și de aceea a avut loc explozia, potrivit ArabNews.com

Primele imagini de după explozie:

Purtătorul de cuvânt al Guvernului spune că autoritatea de apărare civilă acționează pentru lichidarea incendiului din portul Jebel Ali.

Momentan nu au fost raportate victime, nici morți, nici răniți, însă mai multe echipe de căutare-salvare și-au început deja misiunile.

Martorii spun că suflul exploziei s-a resimțit la 25 de kilometri distanță și că multe clădiri au fost cutremurate, potrivit presei innternaționale.

Portul Jebel Ali este unul dintre cele mai mari din întreaga lume. 

„S-a raportat un incendiu care a izbucnit într-un container aflat pe o navă ancorată în portul Jebel Ali. O echipă a apărării civile din Dubai (o brigadă de pompieri - n.red.) acţionează pentru stingerea incendiului", au anunţat pe Twitter autoritățile din Emiratele Arabe Unite.

Mai multe articole despre:
incendiu dubai flacari dubai explozie dubai