MENIU

Experiment social în București: Românii nu știu sau nu vor să acorde primul ajutor - VIDEO

Experiment social șocant, realizat în București. Un actor a simulat simptomele specifice unei crize de epilepsie în timp ce se afla pe stradă. Din 350 de persoane care au observat ce se întâmplă, doar 6 au reacționat. 

Alex este actor și, pentru o zi, a devenit o persoană care suferă de afecțiuni neurologice, la solicitatea NeuroPuternici.

S-a așezat pe jardiniera de lângă o stație de metrou, a căzut pe spate și a început să tremure incontrolabil. Pe lângă el au trecut peste 350 de persoane care doar i-au aruncat câte o privire și cam atât. Doar 6 oameni s-au oprit să-l ajute.


Simona Tănase a fost diagnosticată cu scleroză multiplă acum 16 ani, la vârsta de 38 de ani. Ea spune că nici până astăzi nu a reușit să își accepte diagnosticul. Femeia a trecut de nenumărate ori prin situații precum cele simulate de Alex.


Peste 500.000 de oameni trăiesc cu epilepsie în România, alte 10.000 au scleroză multiplă iar persoanele în vârstă suferă de o formă de demență. Cei mai mulți ajung să se izoleze din cauza ignoranței oamenilor. 

 

Mai multe articole despre:
experiment neuroputernici prim ajutor