MENIU

Exerciţiul militar Coreea de Sud - SUA este văzut, la Phenian, ca o provocare

Foto: javno.com

Exerciţiul militar comun al armatelor din Coreea de Sud şi Statele Unite este o prefaţă de război, a declarat, ieri, armata Coreei de Nord, într-un mesaj televizat. Manevrele militare care încep astăzi sunt considerate de Phenian o ameninţare la adresa ţării.

Oficialii sud-coreeni nu au comentat imediat anunţul, dar guvernul preşedintelui conservator Lee Myung-bak a cerut, în repetate rânduri, ţării vecine, să renunţe la atitudinea ofensivă şi să aleagă calea dialogului.

Exerciţiul comun anual Statele Unite-Coreea de Sud este programat să se desfăşoare pe parcursul a două săptămâni. Acesta este mai lung şi de o amploare mai mare decât cel de anul trecut, fapt ce a determinat Phenianul să reacţioneze ca în faţa unei declaraţii de război.

Coreea de Nord se pregăteşte să lanseze un satelit, parte a programului său spaţial. Un purtător de cuvânt al Statului Major al armatei a declarat: "Vom reacţiona la orice acţiune vizând interceptarea satelitului nostru destinat uzului paşnic contraatacând rapid, prin mijloacele militare cele mai puternice."

Mai multe articole despre:
SUA Coreea de Sud satelit exerciţiu militar Phenian