MENIU

Exerciţiu de transparenţă: Jurnaliştii şi comentatorii îşi fac public votul

Prin votul lor, angajaţii fabricii au renunţat la o treime din zilele libere

Oamenii care semnează pe presa.nu, precum şi alţi jurnalişti cunoscuţi, au fost de acord să spună cu cine votează şi de ce.

Puteţi citi răspunsurile mai jos, cu precizarea că materialul de faţă nu reprezintă un gest de susţinere a vreunui candidat, nici din punctul de vedere al redacţiei presa.nu, nici din punctul de vedere al instituţiilor pe care unii dintre jurnaliştii de mai jos le reprezintă.

Victor Ciutacu (ciutacu.ro), redactor-şef, Jurnalul Naţional: \"Fără nici o plăcere şi deloc mânat de vreun imbold că ne va scoate din beznă, cu Geoană\".

Ion Cristoiu, scriitor şi jurnalist: \"Cu Traian Băsescu. Pentru că în toată cariera mea de jurnalist am fost de partea celor hăituiţi\".

Costin Ilie (voxpublica.realitatea.net/costinilie), editor VoxPublica: \"Am să votez Băsescu, dar fără să-mi doresc ca el să iasă preşedinte. Nu cred în construcţia PSD-PNL-UDMR, sună prea frumos totul, în condiţiile în care istoria recentă ne arată că bătaia pe ciolan a distrus orice alianţă politică din România. De ce mai votez? Cred că altfel n-aş avea dreptul să mai deschid gura după 6 decembrie\".

Vlad Petreanu (petreanu.ro), Reporter Special, Antena 3: \"Cu Mircea Geoană, pentru că există probabilitatea despotmolirii. Cu Traian Băsescu la Cotroceni nu văd nici o evoluţie. Cu el urmează fie o coaliţie cu forţa, fie alegeri anticipate\".

Costi Rogozanu (voxpublica.realitatea.net/rogozanu), editor, VoxPublica: \"Mă enervează la amândouă taberele felul în care îşi doresc cu ardoare, declarativ, cam aceleaşi lucruri. (...) Votul meu va fi pragmatic, împotriva blândeţii aparente. Voi alege temperamentul coleric, Băsescu adică. Asta e, am ajuns să votăm categorii din cărţile de psihologie, nu din alea de economie sau de ideologie\".

Câţiva autori din echipa presa.nu au răspuns şi ei aceloraşi întrebări.

Alexandru-Brăduţ Ulmanu (jurnalismonline.ro), jurnalist independent: \"Nu votez. (...) Dacă aş fi votat cu Băsescu, aş fi făcut-o pentru că mi se pare că proiectul celuilalt candidat nu stă în picioare. Pe de altă parte, Băsescu a girat alianţa cu PSD, dubioasa alegere a fiicei sale în PE şi altele. Aşa că, probabil, n-aş fi mers, oricum, la vot\".

Mihnea Măruţă (mihneamaruta.ro), jurnalist: \"Voi vota cu Traian Băsescu. Dat fiind că exclud variantele de a nu vota sau de a-mi anula votul, cred că, dintre cei doi, el este singurul capabil să fie preşedinte, să apere interesele naţionale şi strategice ale României\".

Ovidiu Eftimie (eftimie.net), redactor-şef \"Braşovul tău\": \"Voi vota cu Geoană, pentru că Traian Băsescu parcă urmăreşte un manual despre cum să fii dictator. Are o retorică anti-parlament şi bogaţi, orice tâmpenie face, încearcă să şi-o legitimeze prin \"voinţa poporului\". Apoi, fratele său face trafic cu arme ca orice frate de dictator sud-american, fiica sa a fost \"numită\" (şi nu exagerez când folosesc expresia asta) şefă la organizaţia de tineret a partidului său, ca orice odraslă de dictator\".

Iulian Comănescu (comanescu.hotnews.ro), analist media: \"Nu votez. Este modalitatea mea de rezistenţă la ura pe care încearcă să ne-o injecteze în vene politicienii, pentru ca să ne mâne ca nişte oi spre urne. (...) Nu cred că Băsescu sau Geoană îmi vor rezolva problemele mele proprii şi personale\".

 

Citeşte mai multe opiniii pe presa.nu