MENIU

EXCLUSIV RTV / Lucescu: "În Supercupa Europei vreau să jucăm cu Manchester United, să-mi iau revanşa pentru Inter"

Foto: UEFA
Mircea Lucescu a vorbit pentru Realitatea Tv despre performanţa echipei sale, câştigarea Cupei UEFA

Mircea Lucescu a vorbit în exclusivitate la Realitatea TV despre cum a trăit cel mai important moment al carierei sale, câştigarea Cupei UEFA, cu echipa sa de club, Şahtior Doneţk.

"Cred că am meritat din toate punctele de vedere să câştigăm finala. Nu m-am bucurat atât de mult de rezultat, cât de jocul prestat. O echipă care s-a impus prin joc şi care se putea impune mult mai categoric. Dar a fost bine şi aşa. Ai mulţi prieteni la victorie şi foarte puţini la înfrângere. De aceea e bună familia. Victoria şi înfrângerea sunt două faţete ale aceleiaşi monde. Familia e tot timpul lângă tine în momentele grele, şi puţinii prieteni adevăraţi. De aceea e foarte important ca, şi atunci când ai un succes, să ai familia lângă tine. Am pregătit din timp finala. Am spus la începutul campionatului, 'ne trebuie o performanţă europenă şi o vom obţine'. Am reuşit şi sunt bucuros", a spus Lucescu, la Realitatea TV.

După ce cu trei zile înaintea finalei Cupei UEFA s-au împlinit cinci ani de zile de când a început aventura ucraineană la Doneţk, Lucescu a vorbit şi despre rivalitatea din campionat cu Dinamo Kiev şi cum a acceptat oferta miliardarului Ahmetov.

Tehnicianul a vorbit şi despre viitorul adversar din Supercupa Europei, care va fi aflat săptămâna viitoare, în urma finalei Ligii Campionilor, dintre Manchester United şi FC Barcelona. Deşi nu uită că a pierdut din cauza arbitrajului meciul de la Doneţk cu catalanii, din actuala ediţie a Ligii, rezultat care a atârnat ca o piatră de moară apoi la gâtul jucătorilor săi, "Il Luce" nu-şi ascunde simpatia pentru echipa lui Guardiola. Totuşi, antrenorul român i-ar vrea ca adversari în Supercupă pe Manchester, pentru a se răzbuna pe englezi şi pe Sier Alex Fergusov, după ce a fost eliminat din Ligă de aceştia, pe când o antrena pe Inter Milano.

"La început voiam Barcelona, dar mi-am adus aminte că am bătut cu 3-2 pe Nou Camp. Aşa că vreau Manchester. Pe de o parte sunt cu Barca, pentru că imi place această echipă, dar pe de altă parte vreau să mă întâlnesc cu Manchester United şi Ferguson, după acele meciuri cu Inter", a explicat Lucescu. 

Echipa pregătită de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, la care Răzvan Raţ a fost integralist a învins, miercuri seară, la Istanbul, în finala Cupei UEFA, pe Werder Bremen, scor 2-1.